Prima pagină » Cătălin Silegeanu: Depolitizăm definitiv instituțiile locale! Oprim războiul politic pe banii contribuabililor!
Politică

Cătălin Silegeanu: Depolitizăm definitiv instituțiile locale! Oprim războiul politic pe banii contribuabililor!

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, candidatul AUR la Primăria Botoșani, a declarat că una dintre prioritățile lui în administrația locală este depolitizarea instituțiilor publice.

”Depolitizăm definitiv instituțiile locale! Oprim războiul politic pe banii contribuabililor! Vom introduce concursuri pentru toate funcțiile de conducere din societățile aflate în subordinea Consiliului Local, asigurând profesionalism și meritocrație în administrația publică. Nu mai permitem partidelor să împartă posturi plătite generos ca răsplată pentru lipirea de afișe! Marile partide au făcut o tradiție din a-și mobiliza proprii membri și voluntari în campanie cu promisiunea că aceștia ar urma să ocupe un post la stat. La stat degeaba”, a declarat Silegeanu.

Acesta a precizat că partidele mari stabilesc de la șefii companiilor din subordinea Consiliului Local și până la directorii de școli și grădinițe.

”Funcțiile de director la Modern Calor, Urban Serv, Eltrans, Locativa, direcții ale Primăriei, în școlile și spitalele administrate sunt negociate cu mult timp înainte de a fi ocupate. Discuțiile se poartă cu ușile închise, iar de obicei promisiunile nu vizează o singură persoană, ci mai multe, tocmai pentru ca între potențialii șefi să ia naștere un concurs de servitute față de partid. Conducătorii se schimbă odată cu gruparea ajunsă la putere, iar șirul de interimate este nesfârșit. Funcțiile publice nu sunt recompense pentru politruci. Fiecare instituție trebuie guvernată de persoanele care merită această responsabilitate și sunt capabile să o exercite cu bună credință și competență. Trebuie să punem capăt acestei loterii făcute pe banii cetățenilor. Societățile din subordinea Consiliului Local trebuie să devină profitabile și autonome, iar pentru astfel de rezultate este nevoie de profesioniști neîntinați de interese politice”, a completat Silegeanu.