Prima pagină » A fost semnat contractul de execuție lucrări pentru REALIZAREA CENTRULUI DE COLECTARE CU APORT VOLUNTAR (CAV)
Administrație Știri locale

A fost semnat contractul de execuție lucrări pentru REALIZAREA CENTRULUI DE COLECTARE CU APORT VOLUNTAR (CAV)

Primăria Municipiului Dorohoi, prin domnul primar ing. Dorin Alexandrescu, a semnat luni, 18 martie 2024, contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiţie „Înfiinţarea unui centru de colectare cu aport voluntar (CAV) în Municipiul Dorohoi, Judeţul Botoşani”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Contractul de lucrări, în valoare totală de 3.182.848,73 lei inclusiv T.V.A., a fost atribuit S.C. GAFCO CONSTRUCT S.R.L.

Centrul de colectare prin aport voluntar va fi amplasat lângă staţia de sortare şi va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate direct de la cetățeni: deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi depozitate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Lucrarea va fi realizată și predată în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere al lucrărilor.

Termenul de finalizare a investiţiei este 30.09.2024 şi are ca scop crearea unor condiţii de trai mai bune pentru comunitatea dorohoiană, respectiv un oraş mai curat şi prietenos cu mediul, prin creșterea nivelului de colectare a deșeurilor reciclabile, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluanților din aer.