Prima pagină » VIDEO Cea mai mare concediere colectivă din ultimii ani. Formens a renunțat la 78 de angajați
Economic

VIDEO Cea mai mare concediere colectivă din ultimii ani. Formens a renunțat la 78 de angajați

Anca Apăvăloaie, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani, a anunțat că 78 de angajați ai companiei Formens SRL, cel mai mare angajator din județ, au fost concediați. Inițial compania a vrut să concedieze 96 de persoane.

La 1 martie am primit notificare de la SC Formens SRL prin care am fost înștiințați despre intenția de a concedia un număr de 96 de persoane Am procedat la contactarea persoanelor respective, am desfășurat operațiunea de preconcediere în conformitate cu prevederile Legii 76/2022, operațiune la care au participat 49 de persoane. În final din cele 96 de persoane anunțate au rămas pentru a avea contractele încheiate un număr de 78 de persoane, pentru 14 persoane angajatorul a reconsiderat decizia inițială, alte patru persoane părăsind compania din motive personale”, a declarat Anca Apăvăloaie.

Aceasta a precizat că persoanele concediate de Formens, 78 la număr, vor beneficia de tot pachetul de sprijin din partea AJOFM Botoșani, servicii de informare, consiliere și ca urmare a serviciilor de consiliere le vor fi prezentate oferta de locuri de muncă. De asemenea, persoanele care nu vor mai vrea să activeze în industria ușoară vor putea urma cursuri de reconversie profesională.

În momentul de față, AJOFM are în evidență 150 de locuri de muncă libere în industria ușoară din Botoșani, ceea ce înseamnă că persoanele concediate de Formens își vor putea găsi repede noi locuri de muncă. Problema este că semnalele din piață ne prezintă o tendință negativă în industria ușoară din Botoșani și din România, cu multe închideri sau restrângeri de activitate în următorii ani.