Prima pagină » 20 milioane lei pentru extinderea rețelei de gaz în Stâncești, Cătămărăști, Ipotești, Cucorăni și Cervicești
Administrație Economic Știri locale

20 milioane lei pentru extinderea rețelei de gaz în Stâncești, Cătămărăști, Ipotești, Cucorăni și Cervicești

Comuna Mihai Eminescu a obținut, potrivit Ordinului comun  al ministrului Dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei si al ministrului Energiei, nr. 1806/17.08.2023/1139/13.09.2023, suma de 20.000.000 lei  ( 4 milioane de euro) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru EXTINDEREA SISTEMULUI DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN LOCALITĂȚILE STÂNCEȘTI, CĂTĂMĂREȘTI, IPOTEȘTI, CUCORĂNI ȘI CERVICEȘTI.

În cadrul ședinței Consiliului Local ce a avut loc ieri, 11 martie 2024, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici in conformitate cu suma alocată din bugetul de stat și cerințele Programului National de Investiții “Anghel Saligny”, documentatia tehnica- Studiu de Fezabilitate precum si valoarea neeligibila, necesara realizariiinvestitiei, ce va fi suportata din bugetul local.

In urmatoarele zile documentatia tehnica impreuna cu avizele necesare vor fi incarcate pe platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației si dupa semnarea contractului de finanțare,  comuna Mihai Eminescu va scoate la licitație execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

Această extindere a rețelei de gaze naturale va aduce  beneficii considerabile comunității noastre, printre care reducerea costurilor de încălzire, creșterea confortului termic în locuințe și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.