Prima pagină » Județul Botoșani atrage 53,5 milioane euro prin PNRR pentru investițiile în Educație
Administrație Știri locale

Județul Botoșani atrage 53,5 milioane euro prin PNRR pentru investițiile în Educație

Comunitățile locale din județul Botoșani reușesc să atragă fonduri europene în valoare de 53,5 milioane euro pentru investițiile în sistemul de Educație.

Proiectele au fost depuse de primăriile de comune, orașe și municipii, de Consiliul Județean și chiar de anumite unități de învățământ.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat că sunt cele mai consistente îmbunătățiri de infrastructură școlară din ultimii ani. ”În prezent, sistemul de învățământ botoșănean beneficiază de investiții valoroase și substanțiale în infrastructura școlară, cât și de proiecte relevante, cu impact pozitiv și real asupra pregătirii elevilor. În domeniul educației, în județul Botoșani, investițiile din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, au o valoare totală de aproximativ 53,5 de mil. de euro (peste 266 milioane de lei) și vizează: dotări în școli, Programul pentru reducerea abandonului școlar – runda I, runda a II-a, – dotarea liceelor cu laboratoare inteligente/smart-lab, Programul ,,Școli verzi’’ – construcție de școli noi și/sau reabilitare, dotarea cu microbuze pentru transportul copiilor, deschiderea de grădinițe noi în județ”, a declarat Bogdan Suruciuc.