Prima pagină » Amendă uriașă pentru o firmă. Garda de Mediu a descoperit că elimina gunoaiele prin ardere
Administrație Economic Știri locale

Amendă uriașă pentru o firmă. Garda de Mediu a descoperit că elimina gunoaiele prin ardere

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au aplicat o amendă uriașă unei firme. Aceștia au descoperit că deșeurile din activitatea firmei erau eliminate prin ardere.

”Ca urmare a unui control neplanificat o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a constat că pe un amplasament pentru care APM Botoșani a emis decizia etapei de încadrare pentru realizarea proiectului ” Diversificarea activității societății, prioritatea de investiții 2.2- sprijinirea creării și extinderii capacităților de producție și dezvoltarea serviciilor, construire hală de producție pentru tâmplărie, branșamente utilități, accese, amenajare parcare” se eliminau prin incendiere deșeuri provenite din lucrări de construcții, respectiv: polistiren expandat, resturi plăci rigips, vată minerală izolantă în amestec cu alte deșeuri care nu au putut fi identificate, acestea fiind incendiate în totalitate”, a transmis Comisariatul Gărzii de Mediu Botoșani.

O amendă de 50.000 lei și un avertisment au fost aplicate în acest caz. Totodată s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea conformării la legislația de mediu.