Prima pagină » VIDEO Au început lucrările la proiectul de restaurare a Casei Jean Goilav și de construire a unui bloc
Economic Știri locale

VIDEO Au început lucrările la proiectul de restaurare a Casei Jean Goilav și de construire a unui bloc

Firma Bold Impex a dat startul proiectului imobiliar de pe strada Mihail Kogălniceanu, din Botoșani, care include restaurarea Casei Jean Goilav, care este monument istoric, și construirea unui bloc de locuințe.

Proiectul imobiliar al companiei omului de afaceri Tonino Boldea prevede construirea unui bloc de locuințe cu două scări și cu regim de înălțime D+P+4E (5E,6E retras), cu spații comerciale la parter.

Este al a doua investiție prin care omul de afaceri restuarează un monument istoric pe care îl pune în valoare prin includerea într-un proiect imobiliar, după cel al fostului sediu Vinalcool, acolo unde în clădirea monument sunt birouri și un restaurant.

Lucrările vor fi executate de compania D&D Construct, deținută de Răzvan Chelărașu.

Imobilul propus va fi realizat într-o singură construcție cu două scări, cu regim de înălțime D+P+4E (5,6E retras), fiind dezvoltat în spatele și în jurul monumentului. S-a optat pentru această formă (planimetrică și volumetrică) pentru a închide frontul locuințelor colective și pentru a pune în evidență monumentul, clădirea nouă fiind concepută ca un fundal valorizant pentru fațada principală a acestuia.

Suprafața estimată pentru spațiile verzi și plantate este de aproximativ 539,15 mp (16,83% din suprafața totală a terenului 3202 mp) și se vor realiza plantări de protecție în proximitatea limitelor de proprietate, plantări de arbuști decorativi, covoare florale și zone cu iarbă.