Prima pagină » Mai mulți primari PSD și PNL negociază trecerea la AUR
Politică

Mai mulți primari PSD și PNL negociază trecerea la AUR

Liderii AUR Botoșani au anunțat într-o conferință de presă că sunt discuții cu mai mulți primari PSD și PNL din județ pentru a candida având susținerea partidului lui George Simion.

Deputatul Radu-Vicențiu Grădinaru a declarat că la nivel național 150 de primari, viceprimari, consilieri județeni și locali ai PSD și PNL au participat la o conferință de presă AUR în fața Parlamentului. Potrivit deputatului AUR Botoșani, aleșii locali PSD și PNL sunt nemulțumiți de posibila comasare a alegerilor și folosirea lor ca monedă de schimb în negocierile dintre cele două partide rivale care se află la guvernare împreună.

”A fost în semn de protest față de negocierile privind comasarea alegerilor. Mesajul nostru este foarte clar, suntem pregătiți pentru toate tipurile de alegeri doar să fie legale și să respecte constituția. Tot ieri la ora 14 s-a organizat un protest la Autoritatera Electorală Permanentă având ca subiect fraudarea alegerilor și intenția de interzicere a votului în diaspora refefitor la paralmentare și prezidențiale, nu pot vota cei care nu au rezidența în statul respectiv. Iată o modalitate de a nu da posibilitatea românilor să voteze decât în statul de reședință, asta înseamnă că se încalcă grav Constituția. Românii trebuie să poată vota de oriunde”, a declarat Radu Vicențiu Grădinaru.