Prima pagină » Gireadă: ”Mă strânge în spate… cei de la PDL au înghițit PNL. Nu mai există PNL nici chiar în România” VIDEO
Politică

Gireadă: ”Mă strânge în spate… cei de la PDL au înghițit PNL. Nu mai există PNL nici chiar în România” VIDEO

Fostul prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal Botoșani, Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a declarat că la nivel local, dar și național, asistăm la o preluare a PNL de către fostul PDL.

”Mă strânge în spate… este o înghițire , luați doar ca o părere personală, cei de la PD au înghițit PNL. Nu mai există PNL, după cum văd eu, chiar nici în România”, a declarat Verginel Gireadă.

Întrebat de ce îl asociază pe omul de afaceri Valeriu Iftime, noul lider al PNL Botoșani, cu PDL-ul, Gireadă a dat un răspuns în stilul său.

”A fost în toate partidele. Ca om de afaceri să nu îmi spună mie că nu a cochetat cu toate partidele. Că astăzi, așa, spre o vârstă când se apropie de 70 de ani vrea să vină într-un partid politic, la un loc călduț, dar este decizia lui”, a concluzionat Gireadă.

Acesta a demisionat astăzi dimineață din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani după ce omul de afaceri Valeriu Iftime a fost impus de conducerea centrală a liberalilor la șefia filialei locale.

”Sunt de acord să vină foarte mulți oameni în PNL, dar modul prin care a venit domnul Iftime nu a fost unul tocmai ortodox, încălcând clar un statut al PNL și un regulament. La ce ne-am mai bătut noi între noi în PNL, cine să iasă în biroul politic? De ce să creem atâta animozitate când se putea pune de la București ca pe timpul lui Ceaulșescu. Venea Comitetul Central și numea un președinte de CAP sau punea un primar. În contextul acesta văd încălcat flagrant statutul PNL și, sincer, nu mai vreau să fac parte din echipa în care nu mai este respectată democrația. Vreau să las loc celor care vor să vină în PNL să aducă un plus de valoare. Nu stau să pup clanța, nu sunt un fripturist legat din partid, demonstrez ceea ce sunt și ce fac pentru comunitate. Eu sunt dator moral PNL pentru că foarte multe proiecte în comuna Mihai Eminescu le-am adus, le-am implementat datorită celor de la Partidul Național Liberal, dar modalitatea prin care se încearcă a mima o democrație în cadrul unui păartid, eu nu mă regăsesc”, a declarat Verginel Gireadă.

Acesta a precizat că este membru PNL și va anunța dacă va fi vreo modificare la acest statut.

”Gireadă astăzi trebuie să se reinventeze, după 20 de ani de PNL, dar nu sunt un om care să stea la mila nimănui. Oamenii din jur știu, doar dacă pățesc ce am mai pățit în 2012, când au dat temă de casă să fie executat Gireadă, dar sper că nu mai merge ca atunci când dădea Băsescu ordin și executa pe cineva în secunda doi, nu conta că era adevărat sau nu. Azi nu cochetez cu nimeni, sunt membru PNL”, a concluzionat Verginel Gireadă.