Prima pagină » SONDAJ de opinie în Dorohoi: Procentele pentru Alexandrescu, Șlincu, Federovici, Bursuc, Cucoreanu și Șoptică
Politică

SONDAJ de opinie în Dorohoi: Procentele pentru Alexandrescu, Șlincu, Federovici, Bursuc, Cucoreanu și Șoptică

PNL Botoșani a comandat un sondaj de opinie în Dorohoi pentru a vedea situația politică din al doilea municipiu al județului la sfârșitul lui 2023.

Sondajul a fost realizat de CURS în perioada noiembrie-decembrie 2023 pe un eșantion de 800 de persoane și are o marjă de eroare de +/-3,5%.

Actualul primar Dorin Alexandrescu este politicianul care ar primi cele mai multe voturi la alegerile locale, având un scor electoral peste cel al PSD, peste cel al Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean, și având un procent de 76% dintre dorohoieni care se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de felul în care își face treaba. Între 56 și 59% dintre Dorohoieni l-ar votat pe Alexandrescu pentru un nou mandat de primar, în funcție de contracandidatul de la PNL.

Astfel, dacă ar candida Constantin Bursuc de la PNL împotriva lui Alexandrescu, actualul primar ar fi votat de 59%, iar liberalul de doar 16%.

În schimb, dacă împotriva lui Alexandrescu ar candida Cristian Cucoreanu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean, primarul în funcție ar primi 56% din voturi, iar Cucoreanu 20%.

La vot politic, PSD ar primi 53% din voturi, PNL 24% și AUR 12%.

La PSD, atât Dorin Alexandrescu, cât și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, sau deputatul Dan Șlincu sunt peste scorul partidului.

În același timp, potențialii candidați ai PNL sunt sub scorul partidului.