Prima pagină » Cătălin Flutur despre șantierul de la Teatru: ”Nici la Crăciun nu e gata!”
Administrație Știri locale

Cătălin Flutur despre șantierul de la Teatru: ”Nici la Crăciun nu e gata!”

Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoșani, s-a declarat mai mult decât îngrijorat de stadiul lucărilor de la Teatrul ”Mihai Eminescu” prezentat într-o vizită pe care actualul edil-șef Cosmin Andrei a făcut-o cu reprezentanții presei.

După ce a obținut de două ori finanțarea europeană necesară restaurării Teatrului, Cătălin Flutur este de părere că sunt probleme mari cu acest șantier.

”Cele mai scumpe lucrări la restaurarea clădirii Teatrului Eminescu sunt cele de amenajare interioară, care sunt și cele mai migăloase. De asemenea acustica, cu tot ce înseamnă sonorizare performantă, luminile, scena și tot ce ține de ea, scaunele și lojele. Mă așteptam să fie ceva mai bine, având în vedere cele mai recente declarații ale primarului Andrei prin care ne anunța că la Zilele orașului va fi inaugurat Teatrul cu spectacole pe durata a câtorva zile. Nici la Crăciun nu e gata!”, a declarat fostul primar Cătălin Flutur.

Ciudat este și faptul că până acum, primarul Andrei nu a făcut nicio vizită de lucru cu consilierii locali la șantierul de la Teatrul ”Mihai Eminescu”, în ciuda faptului că este cea mai importantă investiție publică din Botoșani în această perioadă și a faptului că plenul Consiluilui Local a aprobat creditul prin care municipalitatea asigură cofinanțarea la acest proiect. Pe lângă cele 4 milioane euro din fonduri europene pentru restaurarea clădirii teatrului, municipalitatea a contractat un credit de peste 8 milioane euro pentru a avea banii necesari finanțării proiectului.

Deși a adus de două ori finanțarea europeană pentru acest proiect, prima pierdută în mandatul fostului primar Ovidiu Portariuc, atunci când Cosmin Andrei era viceprimar, Cătălin Flutur nu a organizat, din funcția de primar, nicio licitație pentru restaurarea clădirii Teatrului ”Mihai Eminescu”.