Prima pagină » VIDEO Valeriu Iftime: ”Bolojan mi-a pus un discurs în față… Toți fug de PNL Botoșani… nu au încredere”
Administrație

VIDEO Valeriu Iftime: ”Bolojan mi-a pus un discurs în față… Toți fug de PNL Botoșani… nu au încredere”

Intră sau nu intră în politică omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț și președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Elsaco?

Într-o emisiune la Tele M, Valeriu Iftime a detaliat cine l-a convins să intre în PNL și a descris cum vede el, din postura de om de afaceri, actuala situație din PNL Botoșani.

”A depuns de un discurs pe care mi l-a plasat domnul Bolojan ”Ai făcut aia, ai făcut aia… ești unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri pe care îi știu eu.  Cine vrei să te conducă? Ce aștepți pentru copiii tăi, pentru nepoată?”. Așa am ajuns să vorbesc cu domnul președinte Ciucă. Am spus: ”Da, domnule președinte! Mă gândesc!”

Sâmbătă s-a dat drumu la jihad. Nu cred că vreun primar are ceva cu mine, îi știu pe mulți, îmi este jenă să mă uit la o semnătură. Dacă avea instalația plină el (n.r. Costel Șoptică) oprea jihadul acesta. Eu coabitez cu oricine, cu oameni deștepți. Eu știu să iau de la oameni ce e bun.

PNL în Botoșani suferă de credibilitate. Sunt oameni deștepți, profesori, muncitori, care nu vor să audă de niște elemente din PNL pe care le știți cu toții. Eu acum au niște interese pe care eu le stric, oricum le stric dacă merg acolo.

Ce candidați la CJ și Primărie? Nu găsești pe nimeni! Toți fug de PNL! Nu e nimeni!

Nu mă cert cu primarii de la Flămânzi, de la Ștefănești, oameni adevărați, care au muncit, care au familii. De ce ar semna împotriva mea?

Eu i-am spus domnului Șoptică: ”Nu mai ești credibil”.

În partid nu am văzut niciun om de afaceri și am vorbit cu 20 de oameni de afaceri care au plecat. Nu vine nimeni sau vin toți cu interese. Cine vine în politică să facă rost de bani sau de posturi este un criminal.

Vreau să stau de vorbă cu primarii aceștia! Ce cred despre liberalism? Cum cred că putem dezvolta mediul de afaceri?

Discuția de până acum… acest fum prostesc…  Noi trebuia să avem o discuție în privat, nu cu trâmbițe.  

Să nu creadă că dacă domnul primar are o problemă sau doamna președinte are o problemă ei vor câștiga, trebuie să fii naiv, trebuie să fii prost să nu înțelegi că Botoșani nu doarme.

Nu am încredere în PNL Botoșani! Cred în vreo 15 primari, pe care îi știu. Eu sunt convins că Șoptică este un om politic bun, dar cred că din greșeală este guvernat de alții”

Întrebat dacă unul dintre fiii săi va candida la Primăria Botoșani, Valeriu Iftime a spus că ”ar fi ideal, dar nu vine 100%” fiind ocupat cu managementul din Elsaco.

În ceea ce îl privește pe Cătălin Flutur, acesta a precizat ”Cătălin are un bazin electoral al lui, care trebuie să rămână în PNL. Nu cred că mai are forța și energia să facă mai departe decât dacă vrea să se întoarcă să plătească niște polițe. Este o greșeală! Dacă va depinde de mine să îl convind îi voi spune ”Rămâi în PNL!”. El poate  fi un deputat, excepțional, un senator senator”.  

”Prefectul, un copil interesant, bun, dar să nu îi fie bocancii mai mult decât pantofii”, a completat Valeriu Iftime.

Întrebat dacă este membru PNL la București, omul de afaceri a spus ”Este posibil! Am avut foarte multe adeziuni în față, poate am semnat”.