Prima pagină » FOTO Cheile Bahluiului, locul sălbatic de o frumusețe rară în care trebuie să ajungi anul acesta
Visit Botoșani

FOTO Cheile Bahluiului, locul sălbatic de o frumusețe rară în care trebuie să ajungi anul acesta

Unul din locurile cele mai frumoase de vizitat în județul Botoșani, care sunt o atracție de neratat pentru toți iubitorii de natură și de sălbăticie pură, reprezintă și una din comorile neștiute ale acestor meleaguri.

Chelile Bahluiului sunt frumusețea încă nedescoperită de români.

Pe grupul Botoșani atracții și trasee turistice (Oficial)  sunt toate datele despre Cheile Bahluiului, de la descriere și până la indicațiile de traseu.  

”Râul Bahlui  izvorăște din masivul deluros Platforma Bolohani, prin unirea unor pâraie mici – cu debit nepermanent de apă și se varsă în râul Jijia, lângă Chipereşti.

Puțină lume știe că râul Bahlui izvorăște din judetul Botoșani și în curgerea sa spre acumularea Pârcovaci și mai apoi în județul vecin Iași, traversează un relieful variat, brăzdat de văi adânci, cu versanţi abrupţi, coaste puternic înclinate şi platouri formând mici cascade si peisaje paradisiace. Prin văile înguste cu aspect de chei sunt mici cursuri de apă care pe alocuri curg în cascade”, se precizează pe Botoșani – atracții și trasee turistice (Oficial).

SURSA FOTO: Botoșani – atracții și trasee turistice (Oficial)