Prima pagină » A fost avizat primul tronson din Autostrada Nordului, cea mai importantă pentru economia din Botoșani
Economic

A fost avizat primul tronson din Autostrada Nordului, cea mai importantă pentru economia din Botoșani

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat proiectul pentru realizarea Variantei de Ocolire Gura Humorului, parte din Autostrada Nordului.

Tronsonul are 10 kilometri va fi construit la nivel de drum de mare viteză, fiind un sector aferent Lotului 3 al Drumului Expres Baia Mare – Suceava, iar amplasamentul traseului se va afla pe raza județului Suceava și va traversa UAT-urile Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa.

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din cadrul Programului Transport.

Municipiul Botoșani se va conecta la drumul de mare viteză Suceava-Satu Mare prin drumul expres Botoșani-Suceava, iar în viitor va fi făcută o legătură directă de mare viteză între Botoșani și Vama Stânca, acolo unde va fi construit un nou pod peste Prut.

Dintre toate proiectele de drumuri de mare viteză din regiunea Moldovei, A7, A8 și Autostrada Nordului, acesta din urmă este cel mai important pentru economia județului Botoșani deoarece face legătura directă cu Vestul.