Prima pagină » Proiectul de reabilitare a DN 29 A Vârfu Câmpului-Dorohoi a primit certificatul de urbanism
Administrație

Proiectul de reabilitare a DN 29 A Vârfu Câmpului-Dorohoi a primit certificatul de urbanism

Consiliul Județean Botoșani a emis în 22 noiembrie 2023 certificatul de urbanism pentru proiectul ”Reabilitare Dn 29A, km 23+010 – 37+770, județul Botoșani”.

Acesta a fost solicitat de CNAIR prin Memproject Construct SRL , pentru intravilan+extravilan Vârfu Câmpului, Văculești, Șendriceni, Dorohoi.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri avea în organizare, tot în 2023, licitația pentru documentația tehnică necesară acestui proiect de investiții, expertiza tronsonului de drum național fiind făcută încă din 2022.

Ar trebui ca în acest an să fie organizată licitația pentru lucrările de reabilitare a acestui tronson de drum național atât de important pentru municipiul Dorohoi și partea de nord a județului deoarece va conecta traficul dinspre vămile Racovăț, cu Ucraina, și Rădăuți Prut, cu Republica Moldova, de autostrada A7.

Alte două lucrări vor fi demarate în perioada 2024-2025 pentru a facilita accesul dinspre Dorohoi spre viitorul nod de legătură cu A7, este vorba despre modernizarea podului peste Siret dintre Vârfu Câmpului și Zvoriștea, precum și de construire a șoselei de centură a municipiului Dorohoi.