Prima pagină » Investiție de 4 milioane euro la Dorohoi pe locul unei foste fabrici: 78 apartamente, 21 garsoniere, spații comerciale și săli de evenimente
Economic

Investiție de 4 milioane euro la Dorohoi pe locul unei foste fabrici: 78 apartamente, 21 garsoniere, spații comerciale și săli de evenimente

Pe locul unei foste mari fabrici care a rezistat până la începutul anilor 2000 se va construi primul ansamblu rezidențial din municipiul Dorohoi.

O investiție de 4 milioane euro va începe în 2024 în al doilea municipiu al județului Botoșani.

Este vorba despre investiția pe care omul de afaceri Remus Tarînt o va începe pe locul fostei fabrici Porțelanul Dorohoi.

Acesta a cumpărat în februarie 2022 ruinele fostei fabrici Porțelanul cu 100.000 euro.

”Va fi un ansamblu rezidențial cu 78 de apratamente cu două și trei camere, 21 de garsoniere, câteva spații comerciale și două săli de evenimente. Acum intră în avizare PUZ-ul final și cred că undeva în martie voi avea și autorizația de construcție”, a declarat Remus Tarînt.

Acesta a precizat că investiția totală este estimată la 4 milioane euro și că va începe totul cu construirea blocurilor și apoi a sălilor de evenimente.

Omul de afaceri dorohoian a declarat că va susține singur investiția care va schimba radical acea zonă a municipiului Dorohoi. Noul cartier cartier rezidențial privat din Dorohoi va fi la cele mai moderne standarde, având în plan și regenerarea urbană a întregii zone și redării sale comunității locale prin intermediul acestei investiții.

Tarînt deține în Dorohoi mai multe business-uri în comerț și HoReCa.