Prima pagină » 4 producători de produse tradiționale din Botoșani la cel mai mare târg de profil din UE. Five Continents și Vlăsie Company, doi dintre ei
Agricultură Economic

4 producători de produse tradiționale din Botoșani la cel mai mare târg de profil din UE. Five Continents și Vlăsie Company, doi dintre ei

Județul Botoșani a avut patru producători de produse tradiționale la cel mai mare târg de profil din Uniunea European, Expoziția Internațională ”Săptămâna Verde 2024” din Berlin.

Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole, a enumerate cei patru producători din Botoșani care au făcut parte din standul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Astfel, Five Continents – lactate, Vlăsie Company – lactate, Cozonacul Domnesc – cozonac tradițional moldovenesc și Deliciul Mihaelei – dulcețuri din trandafiri.

”Echipa VLĂSIE COMPANY a fost onorată să reprezinte tradiția și autenticitatea CAȘCAVALULUI DE SĂVENI, singurul din România certificat la nivel european ca brand cu indicație geografică protejată, la Expoziția Internațională „Săptămâna Verde 2024” din Berlin! Cu fiecare felie, am adus cu noi gustul unic al Botoșaniului, ducând tradiția noastră direct în inimile vizitatorilor internaționali. Suntem mândri să vedem că pasiunea noastră pentru calitate și autenticitate a fost apreciată la nivel global”, a transmis Vlăsie Company.

Și senatorul Lucian Trufin, din Comisia pentru Agricultură a Senatului, a felicitat producătorii locali pentru produsele de excepție trimise la expoziția internațională din Berlin. ”Această participare nu este doar o reprezentare a produselor noastre locale, ci și o declarație despre calitatea și autenticitatea de care suntem mândri. Mulțumim tuturor celor care au făcut acest succes posibil”, a declarat Lucian Trufin.