Prima pagină » VIDEO Prefectura și CJ se mută din Palatul Administrativ până în octombrie 2025. Gafco Construct începe în 90 de zile lucrările de modernizare
Administrație Știri locale

VIDEO Prefectura și CJ se mută din Palatul Administrativ până în octombrie 2025. Gafco Construct începe în 90 de zile lucrările de modernizare

Gafco Construct va moderniza Palatul Administrativ în interior, iar Instituția Prefectului și Consiliul Județean se vor muta de acolo până în octombrie 2025.

Prefecutul Sorin Cornilă a declarat că se analizează mai multe variante unde Prefectura și Consiliul Județean se vor muta până la sfârșitul lui 2025.

Astăzi a avut loc semnarea contractului de execuție între Instituția Prefectului și compania Gafco Construct pentru lucrările de modernizare a Palatului Administrativ în cadrul conferinței de presă la începutul proiectului intitulat Eficientizarea Energetică Moderară a Clădirii Palatului Administrativ, municipiul Botoșani, Piața Revoluției nr. 1-3, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

 ”De doi ani se muncește la acest proiect, în octombrie 2022 am semnat contractul de finanțare. Țin să mulțumesc întregi echipe de la Instituția Prefectului, în mod deosebit domnului subprefect Tiberiu Manolache, care a fost implicat direct în proiect”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Acesta a precizat că prioritatea mandatului său de prefect este atragerea de fonduri europene și guvernamentale în județ, de către toate instituțiile publice. Instituția Prefectului a derulat și proiectul de refacere a fațadei Palatului Administrativ, unde au fost lucrări de 2 milioane lei cu tot cu TVA și care s-au derulat într-un termen de doar câteva luni.

Daniel și Florin Grosu au reprezentat Gafco Construct și au precizat că vor demara lucrările peste 90 de zile în Palatul Administrativ și au garantat că vor finalize la timp proiectul.

Gafco este cunoscută pentru faptul că la multe proiecte de investiții publice a reușit să finalizeze lucrările înainte de termen, cum ar fi bazinul de înot didactic din Dorohoi, multe blocuri de locuințe din municipiul Dorohoi și alte localități.

Și Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a participat la conferința de presă și a anunțat noi proiecte de investiții la instituția pe care o conduce.  

Prefectul Sorin Cornilă a avut ca invitați la această conferință pe omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură, deputatul Costel Șoptică, primarii orașelor Flămânzi și Ștefănești, dar și primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Cornilă a ținut să îi mulțumească lui Dorin Alexandrescu pentru că l-a propus ca subprefect pe Tiberiu Manolache, cel care a lucrat direct la proiectul de modernizare a Palatului Administrativ. Valeriu Iftime a ținut să precizeze că nu este un moment de bucurie semnarea proiectului de execuție, ci faptul că la final se va consuma mai puțin pentru încălzirea și răcirea Palatului Administrativ.