Prima pagină » Mirel Manea, de Ziua lui Mihai Eminescu: ”Filarmonica “George Enescu” Botoșani va trăi cel mai frumos vis în mandatul meu!”
Știri locale

Mirel Manea, de Ziua lui Mihai Eminescu: ”Filarmonica “George Enescu” Botoșani va trăi cel mai frumos vis în mandatul meu!”

Orchestra de Camera a Filarmonicii în recital extraordinar la ICR Veneția de ZIUA CULTURII NAȚIONALE A ROMÂNIEI.

Ambasada României / Romanian Embassy in Italy și Romanian Cultural Institute in Venezia / ICR, celebrează Ziua Culturii Naționale a României în Italia printr-un concert de muzică clasică, care va avea ca protagoniști o parte dintre muzicienii Filarmonicii Botosani, soliști fiind Mirel Manea si violonistul Raul Chiș.

Concertul susținut de muzicieni va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, ora locală 19:00, la Teatro Arnaldo Momo di Venezia.

„Este o mare bucurie să revin la Veneția în evenimentele organizate de ICR Veneția.

Recitalul are în centrul său personalitatea lui George Enescu și câteva dintre lucrările lui Ciprian Porumbescu. Cred ca este o oportunitate unică pentru publicul italian să redescopere unul dintre cei mai mari muzicieni și artiști ai sec XX – George Enescu.

Sunt fericit să revin pe scena din Veneția alături de Orchestra de Camera a Filarmonicii, solist concert-maestrul Raul Chiș si sub coordonarea Impresarului Artistic, Liviu Sorinel.

Fiecare revenire în Italia a fost specială pentru mine, dar aceasta este cu atât mai emoționantă întrucât concertul este dedicat Zilei Culturii Naționale a României. Mulțumim din suflet ICR Venezia, Ambasadei României si Consulatului Român pentru șansa de a ne întâlni cu publicul italian la început de an! Abia aștept să ne revedem și să ne bucurăm împreună de magia muzicii!”, a declarat Mirel Manea, general manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani.

Acesta a ținut să mulțumească și oamenilor de afaceri din Botoşani care au făcut posibilă deplasarea peste hotare pentru aceast frumos şi nobil eveniment, realizat doar cu bani din sponsorizãri: doamnei Geanina Parascanu- Grup Eta, domnului Valeriu Iftime – Elsaco, domnului Gheorghe Ciubotaru- Electro Alfa, domnului Tonino Boldea – Five Continents.

”Filarmonica “George Enescu” Botoșani va trăi cel mai frumos vis în mandatul meu!”, a completat marele Mirel Manea.

Impresar Artistic- Liviu Sorinel