Prima pagină » Tradiții și obiceiuri, la Dorohoi, în seara de Revelion
Știri locale Visit Botoșani

Tradiții și obiceiuri, la Dorohoi, în seara de Revelion

Cu prilejul tradițiilor și obiceiurilor ocazionate de sărbătorile de iarnă au loc manifestări ce reușesc să adune laolaltă întreaga comunitate, impresionând prin costumațiile originale, muzica tradițională, mesaj și recuzită, fiind printre cele mai bogate și mai vesele dintre manifestările folclorice din Municipiul Dorohoi.

Continuând o tradiție mult apreciată de către dorohoieni, Primăria și Consiliul Local Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va organiza și în acest an Festivalul Datini și Obiceiuri de Iarnă, eveniment care va avea loc în fața primăriei în ziua de 31 decembrie 2023, cu începere de la ora 16:00.

Ne vom bucura de cele mai frumoase urături și obiceiuri tradiționale, specifice zonei noastre, prezentate de opt formații, după cum urmează: Ansamblul ,,Vlăstarele lui Enescu’’ – Stejărelul, Banda Trestiana Mare, Banda Broscăuți, Banda Trestienilor, Banda Satu – Nou,  Banda Plevna, Banda Olinescu și Formația Datina. Seara se va încheia la ora 20:20 cu un spectaculos foc de artificii.  

Pentru buna desfășurare a evenimentului va fi restricționată circulația pe următoarele artere începând cu ora 15:30: Piațeta Primăriei Dorohoi (calea de acces dinspre A.I. Cuza spre piațetă și calea de acces dinspre piațetă spre str. Grigore Ghica) și str. Dimitrie Pompeiu de la intersecție sens giratoriu Lidl până la sens giratoriu centru.  

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de aceste momente plăcute sufletului nostru!