Prima pagină » ”Împreună devenim mai bogați sufletește și spiritual”. Parteneriat între Școala 17 din Botoșani și cele din Ungureni și Vorniceni
Știri locale

”Împreună devenim mai bogați sufletește și spiritual”. Parteneriat între Școala 17 din Botoșani și cele din Ungureni și Vorniceni

Școala Altfel chiar a fost altfel pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 17 din municipiul Botoșani și din școlile din Ungureni și Vorniceni.

În săptămână Școala Altfel, elevii Școlii Gimnaziale Nr.17 Botoșani au devenit mai bogați sufletește și spiritual, deoarece au reușit să aducă zâmbete și bucurie copiilor de la cele două școli partenere, Școala Gimnazială Nr.1 Ungureni, sub coordonarea prof.inv. primar Baltag Oana-Mariana și Școala Gimnazială Nr.1 Vorniceni ( structură- Școala Primară Nr. 2 Dealul-Crucii), sub coordonarea prof.inv.primar Călugăreanu Jenica.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Bun venit coleg de-nvățătură!”, proiect inițiat și derulat începând cu anul 2018.

Pe lângă darurile oferite, copiilor le-a fost împărtășită și arta handmade de către atelierul Agnes Design Atelier, astfel încât copiii au putut realiza ornamente de Crăciun cu ajutorul tehnicilor folosite de Alina Caliniuc în atelierul său magic.

”Pentru mine acest proiect este încărcat de emoții și sentimente unice, deoarece am avut alături de mine, ca parteneri în acest proiect, persoanele cele mai dragi sufletului meu, respectiv sora și mama mea, cele două cadre didactice coordonatoare ale școlilor partenere. Este ceva unic și special să pot realiza o activitate alături de cea care mi-a dat viață,  mama, persoana care mi-a insuflat și mi-a călăuzit pașii în devenirea cadrului didactic de astăzi, dar și de sora mea, persoana care mi-a fost mereu alături, cu care am crescut, am învățat, m-a sprijinit, m-a încurajat și a fost stâlpul meu în devenirea dascălului care sunt astăzi. Pentru toți elevii participanți, această zi a fost o adevărată lecție de viață, deoarece am reușit împreună să dăruim fiecare din puținul nostru pentru a putea aduce o mică bucurie copiilor”, a declarat precizat prof. înv.primar Anca-Bogdana Dumitriu.

Această activitate a putut fi realizată cu ajutorul unui alt proiect, proiectul ” Bogățiile toamnei”, prin intermediul donațiilor făcute în cadrul ” Târgului de toamnă” la care au participat 13 clase din întreaga școală.

”Mulțumesc conducerii unității de învățământ,  domnului director, Prof. Asiminicesei Vasile și doamnei director adjunct, Prof.Iliescu Monica, pentru susținerea în cadrul acestor  proiecte! Mulțumesc, de asemenea,  tuturor colegilor care ne-au fost alături și au sprijinit realizarea acestor proiecte! Mulțumiri se îndreaptă și către conducerea unităților de învățământ de la cele două școli partenere, respectiv doamnei director de la Școala Gimnazială Nr.1 Ungureni, Prof. Baltariu Flavia și doamnei director de la Școala Gimnazială Nr.1 Vorniceni, Prof.Volari Adriana! Împreună devenim mai bogați sufletește și spiritual”, a concluzionat Anca-Bogdana Dumitriu.

Și Carmen Onofrei a spus că totul a fost o lecție de viață pentru elevi.

”Consider că, pentru elevii mei, această activitate a fost o adevărată lecție de viață primită în cea mai potrivită perioadă a anului. Am obținut astfel încă o victorie datorată parteneriatului școală – familie care urmărește îndeaproape dezvoltarea armonioasă și pe toate planurile a viitorilor adulți”, a declarat Carmen Onofrei.

Bucuria celor mici a fost subliniată de și Alina Rus.

”Am fost extrem de încântați să-i primim pe acești copii în școala noastră și să participe la activități împreună cu elevii noștri. Cei mici au fost bucuroși deoarece Moșul le-a lăsat daruri multe. Suntem făcuți să facem bine! Împarte bucurie celor care au nevoie! Adu un zâmbet pe chipul unui copil”, a precizat și Alina Rus.

Școala 17 a fost colindată de elevii de la cele două unități de învățământ partenere din Ungureni și Vorniceni, elevii au fost organizat împreună ornamente de Crăciun pe care le-au luat acasă ca o amintire, au primit daruri și au văzut cum arată și una din școlile de top din județ.