Prima pagină » Liberalii lui Achiței și Flutur îl ignoră pe Șoptică și amână pentru după sărbători anunțarea unui candidat la Primăria Botoșani
Politică

Liberalii lui Achiței și Flutur îl ignoră pe Șoptică și amână pentru după sărbători anunțarea unui candidat la Primăria Botoșani

PNL Botoșani încă nu are candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani deși mai sunt 10 luni până la alegerile de anul viitor și în ciuda deciziilor luate la nivelul organizației județe ca până pe 16 decembrie să fie tranșată această chestiune.

Organizației municipale conduse de senatorul Cristian Achiței i-a revenit exclusiv sarcina de a desemna un candidat sau mai mulți pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, urmând ca în cazul în care sunt mai mulți pretendenți să urmeze o departajare între ei.

Lipsa unei decizii pare o sfidare a organizației condusă de Cristian Achiței față de organizația județeană condusă de deputatul Costel Șoptică.

”Nu am desemnat un candidat. Vedem după sărbătorile de iarnă!”, a declarat senatorul Cristian Achiței, președintele PNL Organizația Municipală Botoșani. Acesta a spus, la o emisiune la Tele M, că este prematură desemnarea unui candidat înaintea alegerilor europarlamentare.

Ultimul primar al PNL a fost, pentru două mandate, Cătălin Flutur, cel care a fost edil-șef ales din partea liberalilor în mandatul 2004-2008 și 2016-2020. În mandatul lui Flutur din 2008-2012 acesta a fost ales din partea PDL, având ca oponent înverșunat PNL-ul.