Prima pagină » DRDP Iași și Laicu își bat joc de tot județul. Vor să transforme DN Botoșani-Dorohoi în drum comunal: limită de 7,5 tone/osie
Administrație Știri locale

DRDP Iași și Laicu își bat joc de tot județul. Vor să transforme DN Botoșani-Dorohoi în drum comunal: limită de 7,5 tone/osie

Ovidiu Laicu
Ovidiu Laicu, director DRDP Iași

Ovidiu Laicu, directorul general al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, continuă bătia de joc la adresa județului Botoșani și a botoșănenilor. Acesta solicită autorităților județene din Botoșani să transforme cel mai circulat drum național din județ într-un fel de pistă de biciclete.

În urma multiplelor sesizări venite din partea riveranilor și ale participanților la trafic privind pericolul degradării DN 29B, Botoșani – Dorohoi, din cauza traficului greu, DRDP Iași solicită Instituției Prefectului – Județul Botoșani și ISCTR – Inspectoratul Teritorial nr. 3 sprijinul în vederea intensificării controalelor pentru respectarea limitelor masei totale maxime admise pe acest sector de drum, respectiv de 7,5 tone/osie”, transmite DRDP printr-un comunicat de presă.

În 2022 și 2023, DRDP și-a bătut joc de botoșăneni prin turnarea de covoare asfaltice pe două tronsoane de pe DN 29B. În 2022 pe Dorohoi-Văculești, iar în tot 2023 pe Văculești-Cervicești. Pe parcursul lucrărilor, drumul a fost fără semnalizări pe multe din tronsoane, compactarea s-a făcut de către participanții la trafic și nu profesional.

Ca să ceri o astfel de limitare, de 7,5 tone, pe un drum atât de important economic pentru județ, deși l-ai ”reparat” timp de doi ani consecutivi… pune sub îndoială calitatea lucrărilor efectuate.

Pe acest drum, DN 29B Dorohoi-Botoșani, se transportă toate cerealele cultivate în nordul județului Botoșani, iar limitarea la 7,5 tone pe osie ar trebui să scoată drumul din categoria ”drumurilor naționale” și includerea lui într4-un drum comunal sau sătesc.

DRDP Iași condus de Ovidiu Laicu și-a bătut joc de Botoșani și de drumurile naționale din județ, atât la întreținerea pe timpul verii, cât și iarna la deszăpeziri. SDN-ul Botoșani are dotări infime, de proastă calitate și este total nepregătit pentru a face față oricărui anotimp.

Drumurile naționale din județul Botoșani au fost tot timpul lăsate ultimele din toată regiunea DRDP Iași atât la întreținere, cât și la reparații. Pentru modernizări am așteptat zeci de ani pentru ca în sfârșit să se lucreze pe Botoșani-Târgu Frumos.

În ultimii 20 de ani, ca urmare a bătăii de joc din partea DRDP Iași, mulți botoșăneni și-au stricat mașinile și cel mai grav este că au fost și multe pierderi de vieți omenești pe toate drumurile naționale din Botoșani din cauza calității carosabilului.