Prima pagină » Filarmonica George Enescu, concert alături de orchestra simfonică a Liceului de Artă. De anul viitor, Filarmonica va concerta în cartierele din Botoșani
Știri locale

Filarmonica George Enescu, concert alături de orchestra simfonică a Liceului de Artă. De anul viitor, Filarmonica va concerta în cartierele din Botoșani

Miercuri, 22 noiembrie 2023, ora 12:00 în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, în cadrul proiectului  „Side by Side” (Umăr la Umăr), realizată  între elevii orchestrei simfonice a Liceului de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani şi orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” Botoşani.

”Acest proiect pe care l-am văzut si alte filarmonici din lume este o colaborare inedită, atât pentru noi, cât şi pentru elevii Liceului de Arte, care simt, astfel, ce înseamnă să fii în inima unei orchestre profesioniste spre care aspiră, dar şi educarea lor ca viitori spectatori în spiritul  respectului pentru actul artistic, pentru atmosfera unei săli de concert simfonic şi, nu în ultimul rând, motivarea acestora pentru o viitoare carieră în domeniul artistic”, a declarat Mirel Manea, managerul Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani.

La sugestia domnului  primar Cosmin Ionuţ Andrei, în primăvara anului viitor, Filarmonica Botoşani va susţine noi concerte în mai multe  zone  din oraşul Botoşani. Astfel, spectatorii vor fi invitaţi la spectacole în cartierele  : Primăverii, Bucovina, Griviţa şi Stejari.