Prima pagină » A fost semnat Acordul de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava, care trece pe la Tudora
Administrație Știri locale

A fost semnat Acordul de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava, care trece pe la Tudora

Acordul de mediu pentru proiectul „Autostrada Pașcani-Suceava”, propus a fi amplasat în județele Botoșani, Suceava și Iași, a fost semnat astăzi, în prezența ministrului Mircea Fechet, de către președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru, a informat marți Ministerul Mediului.

„Sectorul Pașcani – Suceava al A7 are de astăzi Acord de Mediu. Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a Proiectului Tehnic și ulterior de execuție a lucrărilor”, a declarat și Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui, și sectorul Suceava – Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor se estimează finalizarea Studiul de Fezabilitate (după obținerea acordului de Mediu). Și acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va intra în faza de elaborare PTE și ulterior a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km, a mai spus Pistol.

„Cu aceste două secțiuni putem spune că întreaga A7 (de la Ploiești la Siret) va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil. A7, această veritabilă coloană vertebrală rutieră a Regiunii Moldova, va permite o dezvoltare economică accelerată a zonei si recuperarea decalajelor față de alte regiuni”, a conchis șeful CNAIR.

SURSA: Economica.net