Prima pagină » VIDEO Un tânăr a înființat un club sportiv într-o comună și după doar 3 luni are 100 de copii la gimnastică, fotbal, volei și lupte greco-romane
Administrație

VIDEO Un tânăr a înființat un club sportiv într-o comună și după doar 3 luni are 100 de copii la gimnastică, fotbal, volei și lupte greco-romane

Un profesor de sport din comuna Mihălășeni, județul Botoșani, a înființat un club sportiv pentru copiii și după doar trei luni de activitate a ajuns la 100 de ”abonați”.

Andrei Chelariu are 31 de ani și este profesor de sport din 2014. În acest an a decis ca pasiunea sa pentru sport și dragostea pentru copii trebuie să se găsească într-un club sportiv pentru cei mici.

A închiriat un spațiu și un teren de la fosta Cooperație, a muncit în amenajarea terenului de sport, iar după doar trei luni de activitate 100 de elevi se joacă și se antrenează la Club Sportiv ”Andrei Chelariu” din Mihălășeni, copiii fiind din mai multe comune vecine acestei localități.

”La gimnastică avem 21 de copii, din satele comunei Mihălășeni, la fotbal avem trei grupe, avem echipă de volei și la lupte greco-romane colaborez cu un coleg de la Liceul Sportiv care vine și face antrenamentele”, a declarat Andrei Chelariu.

Nu primește nicio finanțare nici de la vreo primărie, nici de la vreo altă instituție a statului, totul fiind o colaborare între el și părinți având ca scop inițierea în sport a copiilor.

”Le mulțumesc părinților că sunt alături de mine în obiectivul meu de a îi deconecta, poate sună ciudat, pe copii de la telefoane, de la tehnologie. Sportul=sănătate! Am copii buni și foarte buni și facem inițiere pe toate sporturile și vrem să mergem pe consolidare, perfecționare, să ajungem la un nivel cât mai bun”, a mai spus Chelariu.

La grupele de fotbal, copiii de la Clubul Sportiv ”Andrei Chelariu” sunt în fața multor alte echipe cu tradiție, inclusiv cu finanțare asigurată de la stat.

Terenul de sport al Clubului ”Andrei Chelariu” reprezintă o muncă titanică în curățarea salcâmilor și amenajarea terenului, dotarea lui cu sprijinul părinților.

Inițierea copiilor în gimnastică se face într-o sală dintr-o clădire a Școlii gimnaziale nr. 1 Mihălășeni, în urma unui parteneriat cu instituția de învățământ.

Andrei Chelariu își înscrie elevii la cât mai multe competiții sportive în județ pentru dezvoltarea spiritului concurențial, a lucrului în echipă și pentru ca aceștia să își cunoască mai mult județul.

”Copiii din mediul rural sunt tot copii, la fel ca și cei din orașe, și merită și ei acces la pregătire sportivă de calitate, la un învățământ de calitate pentru a avea șanse egale, iar sportul îi disciplinează și le oferă ceva în plus în viață”, a concluzionat Andrei Chelariu.