Prima pagină » Vrajotiș a mai adus o finanțare de 10 milioane lei în Călărași. ”Suntem singura comună din județ”
Administrație Știri locale

Vrajotiș a mai adus o finanțare de 10 milioane lei în Călărași. ”Suntem singura comună din județ”

Elena Vrajotiș, primarul comunei Călărași, a reușit să facă din comuna pe care o conduce singura din județul Botoșani care a primit, până acum, finanțare prin programul de prevenire a riscului seismic și își va consolida și moderniza două unități de învățământ de pe plan local.

Aceasta a semnat contractul de finanțare de 10 milioane de lei alături de Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării.

”Comunitatea noastră va primi fonduri europene și fonduri guvernamentale în valoare de 10.000.000 lei (100 miliarde lei vechi). Suntem singura comună din județul Botoșani care a reușit să obțină finanțarea prin programul de risc seismic. Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației două contracte pentru Renovarea integrată a Școlii gimnaziale numărul 1 și a Grădiniței cu program normal numărul 1 din localitatea Călărași, proiecte care se vor concretiza în lucrări de consolidare și renovare a celor două unități de învățământ”, a postat Elena Vrajotiș pe contul său de Facebook.

Aceasta a precizat că proiectul pe risc seismic se adaugă contractului pentru dotarea cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice a tuturor unităților de învățământ din comuna Călărași în care 18 săli de clasă vor fi dotate cu echipamente IT, table interactive, mobnilier, laboratoare de informatică, științe.