Prima pagină » VIDEO Europarlamentarul Ramona Strugariu, întâlnire la Botoșani cu ”Femei care inspiră România”
Administrație

VIDEO Europarlamentarul Ramona Strugariu, întâlnire la Botoșani cu ”Femei care inspiră România”

 Europarlamentarul Ramona Strugariu, care este și copreședintele partidului REPER, membru Renew Europe., s-a întâlnit cu mai multe botoșănence în cadrul campaniei ”Femei care inspiră România”.

Aceasta a inclus Botoșani în cadrul unei campanii menite să promoveze povestea femeilor care creează, de la produse la servicii.

Ramona Strugariu, al cărui soț este din Botoșani, s-a întâlnit cu prof. dr. Daniela Păduraru, prof. Petronia Scripcariu, învățătoarele Niculina și Raluca Andronache (din Vorona), Alina Caliniuc (designer bijuterii și antreprenoare Agnes Design Atelier) și Medeea Chisăliță (designer și antreprenoare marochinărie Luna di pieli).

”Mergem în fiecare comunitate să cunoaștem aceste femei care schimbă lumea cu proiectele lor. Vrem ca tot ce am aflat despre ele să fie promovat, dar să le și încurajăm să facă pasul spre politică, să se implice, să candideze, să ia deciziei în concordanță cu valorile lor. Le-am invitat la Bruxelles și să facem un schimb de experiență, așa cum noi am învățat despre proiectele lor, ele să învețe la rândul lor despre instituțiile europene. Această resursă și expertiză trebuie folosită în ceea ce înseamnă sistemul de educație, exemple de bune practice antreprenoriale și politici publice, pur și simplu”, a declarat Ramona Strugariu.

Toate botoșănencele incluse în această campanie ”Femei care inspiră România” au impresionat-o pe Ramona Strugariu.

A fost o discuție deschisă despre provocările pe care le-a avut fiecare în domeniul său de activitate și barierele care au fost depășite pentru a performa.

Alina Caliniuc de la Agnes Design Atelier și Medeea Chisăliță de la Luna di pieli au avut și standuri de prezentare cu produsele care se ridică la cele mai înalte standarde calitative europene.

”În cadrul acestei campanii, ne-am propus, într-o primă etapă, realizarea unor întâlniri și interviuri de scurtă durată cu o serie de femei din România și Republica Moldova  care să împărtășească propria lor poveste de viață, dar și gândurile lor despre ce poate face România mai bine pentru o societate cu șanse egale. Invitatele noastre sunt femei de succes cu vârste diferite, din diverse domenii de activitate, care au realizări importante și pe care le considerăm modele pentru următoarele generații. Și pentru ca poveștile de viață, mesajele de încurajare, precum și sfaturile privind dezvoltarea personală și profesională să ajungă la cât mai multă lume, ne dorim să promovăm aceste videouri în social media, dar și pe siteul pe care-l vom lansa. Scopul nostru este să creăm o rețea de sprijin, o platformă care să aducă împreună femei de toate vârstele și care să le ofere posibilitatea să interacționeze, să coopereze, să promoveze inițiative de mentorat, oportunități de învățare și formare”, este prezentarea făcută campaniei ”Femei care inspiră România”, care a început în Iași, a continuat la Botoșani și va merge în Bistrița, Brașov, Sibiu, Constanța, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Craiova, Piatra Neamț, Chișinău.