Prima pagină » Ce taxe și majorări intră în vigoare de astăzi și ce devine valabil peste doar 10 zile și de anul viitor
Economic

Ce taxe și majorări intră în vigoare de astăzi și ce devine valabil peste doar 10 zile și de anul viitor

Pachetul de măsuri fiscale, Legea 296/2023, a fost publicat pe 27 octombrie în Monitorul Oficial. Legea modifică semnificativ Codul Fiscal, dar și altele, cum ar fi Legea referitoare la activități comerciale ilicite.

În timp ce majoritatea măsurilor vor fi aplicate începând cu anul viitor, există și excepții, cum ar fi cele privitoare la scutirile de impozit aplicate unor categorii de venituri din salarii (IT, construcții, agricultură), care vor intra în vigoare începând cu veniturile aferente lunii următoare adoptării actului normativ și publicării în Monitorul Oficial, prin urmare, începând cu această lună.

Alte măsuri, cum sunt cele referitoare la plafoanele pentru plăți și activitățile comerciale ilicite, vor intra în vigoare la 15 zile de la publicare, deci pe 11 noiembrie. Cea mai mare parte a modificărilor se aplică din 2024.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/lista-noile-masuri-fiscale-ce-taxe-si-majorari-intra-in-vigoare-de-astazi-si-ce-devine-valabil-peste-doar-10-zile-si-de-anul-viitor-21365311