Prima pagină » FOTO Ministerul Economiei și Turismului îi îndeamnă pe români să viziteze Botoșani: ruta ”Drumul Luceferilor”
Economic Știri locale Visit Botoșani

FOTO Ministerul Economiei și Turismului îi îndeamnă pe români să viziteze Botoșani: ruta ”Drumul Luceferilor”

Județul Botoșani are parte de promovarea la cel mai înalt nivel de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

”Drumul Luceferilor” este denumirea turistică acordată de ministerul de profil județului Botoșani. Patria lui Eminescu, Enescu și Iorga are o rută turistică recunoscută oficial la nivel guvernamentale, care poartă denumirea de ”Drumul Luceferilor”.

”Vă invităm să porniți pe „Drumul Luceferilor”! Este vorba despre o rută cultural turistică, recunoscută de #MEAT, care se întinde pe suprafața județului Botoșani, loc în care s-a născut și a copilărit poetul Mihai Eminescu. „Drumul Luceferilor” poate începe chiar de la Biserica Uspenia din centrul istoric al orașului Botoșani, acolo unde a fost botezat Mihai Eminescu. Mai apoi, pașii săi au fost conduși către Ipotești – universul copilăriei sale fiind marcat de aceste locuri pitorești, care se regăsesc și în poeziile sale. Aici puteți vizita Memorialul Ipotești, Bisericuța familiei Eminovici – Lacul cu nuferi și Observatorul. Județul Botoșani a oferit țării, de-a lungul anilor, și alte mari personalități, care și-au înscris numele în patrimoniul cultural românesc și universal. Drept urmare, ruta cultural turistică „Drumul Luceferilor” îi este dedicată și lui Nicolae Iorga, precum și lui George Enescu – simboluri naționale care se regăsesc și pe stema județului”, se precizează pe pagina de Facebook a Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

MEAT promovează și mănăstirile și bisericile de lemn din județ, dar și rezervațiile forestiere, lacul Stânca-Costești și Cnetrul istoric al municipiului Botoșani.

”Lasă-te surprins de țara ta, descoperă județul #Botoșani!

Știați că Botoșaniul a fost menționat prima dată într-un act oficial în anul 1439 în ,,Letopisețul Țării Moldovei” de către cronicarul Grigore Ureche?

Și, că tot am vorbit despre armonie, puteți să admirați echilibrul primordial dintre floră și faună în următoarele locații :

Lacul Stânca-Costești;

Rezervația forestieră Pădurea Tudora;

Rezervația forestieră Făgetul Secular din Stuhoasa.

Iar, pentru cei care vor să își exploreze latura spirituală pot vizita lăcașele de cult:

Mănăstirea Coșula

Biserica de Lemn Brăești

Biserica Sf. Gheorghe

Mănăstirea Popăuți

Totodată, puteți vizita centrul vechi al Botoșaniului presărat cu elemente de arhitectură impresionante!

#descoperăRomânia #fiiTuristînRomânia

Voi ce vreți sa vizitați în🇷🇴 #Botoșani?

Surse foto:

Consiliul Județean Botoșani;

www.eminescuipotesti.ro;

Arii naturale protejate Botoșani;