Prima pagină » VIDEO Primarul Andrei s-a opus demolării unei foste școli. Acum vrea să o restaureze și să o transforme într-un uriaș laborator de informatică  
Administrație Știri locale

VIDEO Primarul Andrei s-a opus demolării unei foste școli. Acum vrea să o restaureze și să o transforme într-un uriaș laborator de informatică  

Clădirea superbă în care a funcționat fosta Școală nr. 3 a fost salvată de la demolare de către primarul Cosmin Andrei pentru a fi transformată într-un laborator uriaș de informatică.

Deși funcționarii Primăriei Botoșani au propus demolarea clădirii care este similară cu cea în care funcționează Liceul Sanitar, primarul Cosmin Andrei a declarat că s-a opus acestei propuneri deoarece clădirea este una cu o arhitectură deosebită și, chiar dacă nu este monument istoric, are o încărcătură istorică pentru municipiu. Asta deoarece acolo a funcționat, după 1919, prima școală normală din Botoșani.  

”Am făcut expertiză la această clădire și a fost încadrată în clasa a doua de risc seismic. Clădirele monument istoric ale municipalității nu au beneficiat de programe de finanțare, dacă vor beneficia pe viitor era obligatoriu să avem această expertizare. Avem proprietatea, avem expertizarea, eu vreau să salvez această clădire, care este identică cu cea a Liceului Sanitar, pentru mine are o valoare deosebită”, a declarat primarul Cosmin Andrei.