Prima pagină » ”Regele asfaltărilor” din rural: are 96 kilometri de asfalt și acum își conectează comuna la drumul european E58
Administrație Știri locale

”Regele asfaltărilor” din rural: are 96 kilometri de asfalt și acum își conectează comuna la drumul european E58

Comuna Mihai Eminescu se conectează cu drum asfaltat la drumul european E58 Botoșani-Suceava. Primarul Verginel Gireadă a anunțat că a început asfaltarea drumului care conectează satul Stâncești de drumul spre Suceava.

”Lucrările pentru asfaltarea străzilor din toae localitățile comunei Mihai Eminescu continuă! Au început lucrările de asfaltare pe Drumul Comunal 61 A”, a declarat primarul Gireadă.

Drumul va avea o importanță deosebită în câțiva ani deoarece va fi cea mai apropiată conexiuni cu viitorul drum expres Botoșani-Suceava, dar și cu varianta ocolitoare a municipiului Botoșani care se va descărca în drumul spre Suceava.

Acesta a precizat că în momentul în care a devenit primar, în comuna Mihai Eminescu erau asfaltați doar 4 kilometri de drum comunal, respectiv cel care pleacă de la intersecția cu drumul național Botoșani-Dorohoi, trece pe la Memorialul Ipotești și ajunge la Lacul cu nuferi.

Erau patru kilometri, iar eu eu am făcut cam 88 kilometri, cu drumul de la lac și cu cei 4 refăcuți sunt cam 96 de kilometri de asfalt. Mai sunt de făcut cam 32 de kilometri în intravilan, dar să nu uităm că sunt 8 sate în comună. Mai sunt în fiecare sat cam câte doi kilometri de făcut, dar cei mai mulți sunt în Cătămărăști Deal. Anul viitor, cu ce proiecte mai am, aproape închid totul cu asfalt”, a completat Verginel Gireadă.

Acesta a depus toată documentația necesară pentru ca și tronsonul de drum național care tranzitează satul Cătămărăști Deal să fie modernizat și lărgit la două benzi pe sens de la intrarea dinspre Botoșani și până la intersecția cu drumul care duce spre Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”.