Prima pagină » Filarmonica Botoșani: ”Spectacolele noastre sunt pentru toatã lumea, indiferent ce culoare iau gecile dumneavoastrã o datã la 4 ani”
Știri locale

Filarmonica Botoșani: ”Spectacolele noastre sunt pentru toatã lumea, indiferent ce culoare iau gecile dumneavoastrã o datã la 4 ani”

Filarmonica ”George Enescu” Botoșani a reacționat la acuzațile venite din partea PNL, prin vocea Sînzianei Secrieru, de implicare a instituției în campania electorală prin concertele pe care le va organiza în câteva dintre cartierele municipiului.

”Un drept la replicã necesar în urma unor comentarii tendențioase „cu iz electoral” generate de ultima noastrã postare.

Nu suntem în campanie electoralã.

Nu facem campanie electoralã pentru nimeni.

Nu facem politicã ca şi instituție.

Am fost şi suntem mereu recunoscãtori tuturor celor care ne-au sprijinit sau ne sprijinã.

Oferim artã.

Oferim muzicã de calitate.

Am adunat zeci de mii de oameni la concertele noastre în ultimii ani.

Prin gratuitate la unele acțiuni, ne promovãm astfel şi în rândul oamenilor simpli, cei care niciodatã nu işi permit sã plãteascã un bilet fie el şi subvenționat, iar dacã ei nu pot ajunge la noi, mergem noi la ei, chiar şi în stradã!

Aceasta şi este misiunea noastrã, de a ne apropia de oameni, de a promova muzica de bunã calitate, de a o dãrui botoşãnenilor noştri, de a ne atrage publicul larg pe viitor prin astfel de acțiuni.

Mai mult decât atât, pe lângã acțiunea „Turneu în cartierul tãu” care face parte din Proiectul de Management ce cuprinde un numãr de concerte gratuite oferite în aer liber, pe data de 9 şi 10 Mai 2024, oferim de asemenea alte 4 Concerte Lecție gratuite, de aceastã datã pentru copilaşii şi elevii de liceu care doresc sã participe! Tot cu acelaşi scop; de a oferi, de a promova, de a dãrui starea de bine celor ce ne ascultã, de a-i educa muzical pe cei mici, de a ne prezenta pe noi înşine în fața lor, de a-i conecta cu noi pentru viitor! Concerte care au fost de altfel anunțate acum 2 luni în urmã, nici o legãturã cu insinuãrile câtorva.

Noi vã invitãm pe toți sã participați, spectacolele noastre sunt pentru toatã lumea, indiferent ce simpatii sau antipatii aveți sau ce culoare iau gecile dumneavoastrã o datã la 4 ani.

De peste 70 de ani aparținem de Primãria Municipiului Botoşani şi Consiliul Local, ei sunt cei ce ne patroneazã şi finanțeazã activitatea dintotdeauna şi cãrora le suntem recunoscãtori şi le mulțumim de decenii întregi.

Aceasta nu înseamnã însã cã ar trebui sã ne oprim din activitatea noastrã artisticã pe durata campaniei electorale, atunci când va fi ea sã înceapã, pe motive de „interpretabilitate”.

Iubiți muzica, bucurați-vã oriunde şi oricând de ea, este hranã pentru suflet, terapie pentru trup.

Vã sensibilizeazã printre altele şi sã vã iubiți semenii cu sufletul şi inima, nu cu „hate”!

Mulțumim pentru înțelegere.

Vã dorim Sãrbãtori Fericite, Paşte Fericit, sã vi se linişteascã sufletele, sã vã bucurați alãturi de cei dragi, dar şi de muzicã.

A noastrã, sau orice alt gen muzical care vã place.

Vã aşteptãm pe toți la concertele noastre!”