Prima pagină » VIDEO-FOTO Ziua Mondială a Educației sărbătorită cu cântece, baloane și zâmbete la Școala 17 Botoșani
Știri locale

VIDEO-FOTO Ziua Mondială a Educației sărbătorită cu cântece, baloane și zâmbete la Școala 17 Botoșani

Când dascălii se implică și predau serios, dar cu zâmbetul pe buze, elevilor nu li se mai pare nimic greu.

La Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani, Ziua Educației a fost sărbătorită în avans cu cântece, baloane colorate în culorile școlii, și cu multe zâmbete, adevărate, venite din sufletul copiilor și al dascălilor. Elevii, învățătoarele, dar și directorul Vasile Asiminicesei și directorul adjunct Monica Iliescu, toți s-au bucurat de această zi importantă pentru sistemul de învățământ.

O parte din elevii Școlii Gimnaziale Nr. 17 Botoșani au desfășurat activități în cadrul proiectului „ 5 octombrie Ziua Mondială a Educației” având ca scop promovarea rolului și imaginii pozitive a cadrelor didactice.

 Proiectul s-a desfășurat la nivelul învățământului primar, având ca participanți elevii claselor: a III-a A, sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Dumitriu Anca- Bogdana , a III-a B sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Onofrei Carmen,  a III-a C sub coordonarea doamnei profesor Rus Alina, a IV-a A sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Elgamal Andreea, a II-a C sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Sava Elena și clasei I C, sub coordonarea doamnei profesor Penciuc Diana. Împreună am sărbătorit Ziua Mondială a Educației, marcând acest moment printr-un Flash Mob, intonare de cântece și urări la unison.

„ Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoarea profesională a profesorului. Această zi este un prilej de a aduce apreciere și mulțumire celor ce contribuie în mod esenţial la dezvoltarea unei ţări, la păstrarea coeziunii sociale, asigurând  transmiterea de cunoştinţe,  având un rol civic de o mare importanță. Prin intermediul proiectului ne-am propus să cultivăm respectul pentru educaţie şi profesori, să aducem la cunoștință elevilor normele privind drepturile copilului, în special dreptul la educaţie și să îmbunătățim relația şcoală – elev. Aceste activități au un impact pozitiv asupra elevilor, deoarece prin joc și voie bună, elevii își însușesc mai ușor cunoștințe , deprinderi, aptitudini și atitudini ce le vor fi necesare pe tot parcursul vieții .

Mulțumesc pe această cale conducerii unității de învățământ, domnului director prof.Asiminicesei Vasile și doamnei director adjunct, prof. Iliescu Monica, pentru sprijinul acordat și pentru susținerea acestor proiecte. Doar împreună, ca o echipă, putem realiza lucruri mărețe pentru elevii noștri minunați și pentru comunitate. ” ( Profesor Înv.Primar Dumitriu Anca- Bogdana și coordonatorul de programe și proiecte educative la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 17 Botoșani).

„ Zilnic, noi, profesorii, muncim cot la cot cu elevii noștri pentru desăvârșirea educației fiecăruia dintre ei. Astăzi am ales să sărbătorim Ziua Educației tot împreună cu ei, cu beneficiarii direcți ai actului educațional. Muzica, dansul și veselia ne-au unit și ne-au reamintit că suntem parteneri în lupta pentru o lume mai bună, mai educată.” (Prof. Înv. Primar Onofrei Carmen)

„  Onorăm și sărbătorim profesorii, cu o zi înainte de Ziua Educației, într-un mod simplu, dar distractiv alături de elevii noștri dragi, pentru că trebuie să predăm, să-i învățăm orice, oricât, oricând, aducându-ne aminte despre cu ne plăcea să o facă profesorul nostru atunci când eram elevi.” (Prof. Înv.Primar Rus Alina).