Prima pagină » FOTO A absolvit psihologia și este îndrăgostită de cai. Crește împreună cu familia sa printre cei mai frumoși cai din zonă
Agricultură Știri locale

FOTO A absolvit psihologia și este îndrăgostită de cai. Crește împreună cu familia sa printre cei mai frumoși cai din zonă

Are 26 de ani, a absolvit psihologia și este îndrăgostită de cai.

Georgiana Iordăchescu este din satul Dacia, comuna Nicșeni, județul Botoșani, un sătuc mic plin de oameni harnici. Acolo toți au case mari, impunătoare pentru că toți muncesc pe rupte, fiind fermieri.

Georgiana este proaspăt licențiată în psihologie și chiar dacă familia sa are resursele materiale să o țină în puf, fără ca ea să muncească, tânăra a ales să își câștige prin eforturi proprii existența.

Nu lucrează în ferma familie, care are 600 de oi și aproape 100 de vite, câțiva zeci de porci și zeci de hectare de teren, iar până se decide dacă își deschide un cabinet propriu de psihoterapie sau va încerca să intre în sistemul judiciar, Georgiana muncește pentru a avea propria sursă de venit.

Caii și munca sunt elementele comune ale membrilor familiei Iordăchescu.

Georgiana are o pasiune pentru cai, pasiune care se moștenește de generații și spune că oamenii au foarte multe de învățat de la cai. Familia Iordăchescu are câțiva cai de o frumusețe răpitoare, cel negru complet a putut fi admirat la târgurile agricole organizate la Stațiunea Popăuți.

”Avem șase cai. Pe cel greu, negru complet, noi l-am crescut de mic. Avem de sub el moștenitori pe care i-am dat și în sat, dar și în alte părți. Ținem caii din pasiune, nu îi folosim la muncă, nu facem bani cu ei. Este o pasiune pentru familia mea, moștenită de la bunici și este o legătură de familie pentru că în momentul în care văd calul mă simt mai aproape de familia mea”, a declarat Georgiana Iordăchescu.

Calul de rasă grea, cel negru complet, și cel semigreu, de un gri superb, sunt ținuți aproape de casă, iar cele patru iepe, ca și cele aproape 100 de vite și cele 600 de oi sunt libere pe sutele de hectare de teren deținute de familie. La propriu, animalele au la dispoziție un deal întreg pe care să pască.

Produsele fermei Iordăchescu pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine Dacu’.

SURSA FOTO: Contul de Facebook Georgiana Iordăchescu

https://youtube.com/shorts/mPMTY8-Yg2k?si=Suug58g1INNusjP2