Prima pagină » USR Botoșani: Economia românească, lovită din greu de guvern. Creșterea taxelor va exploda prețurile din nou!
Politică

USR Botoșani: Economia românească, lovită din greu de guvern. Creșterea taxelor va exploda prețurile din nou!

Noile măsuri fiscale, anunțate de Guvernul Ciolacu, vor lovi crunt mediul privat! Cel mai tare vor fi afectate microîntreprinderile, care ar putea plăti chiar și de 2-3 ori mai mult la stat. În microîntreprinderi lucrează 1,4 milioane de români.

Dacă luăm în calcul și cei peste 1,1 milioane de angajați din IT, construcții, agricultură și industria alimentară, care vor rămâne cu mai puțini bani lunar, rezultă că circa 2,5 milioane de români vor avea de suferit de pe urma „revoluției fiscale” PSD-PNL. Asta, în condițiile în care taxarea muncii în România este mai mare decât în Elveția, Suedia, Danemarca sau Norvegia. Și nu doar pe salariile mici, ci chiar pe salariul mediu.

Firmele private vor încerca să supraviețuiască, dar vor fi obligate să transfere creșterile de taxe în prețuri. Toți românii vor plăti mai mulți bani pe mâncare și pe servicii, dar și pentru alte bunuri ce vor fi scumpite de creșterea TVA-ului și accizelor. Politicile guvernamentale de până acum duseseră, deja, inflația la cote foarte înalte, acum prețurile vor fi împinse, din nou, în sus!

Disperarea PSD de a băga și mai adânc mâna în buzunarele oamenilor va face doar să frâneze și mai mult economia, sectoare economice întregi vor avea de suferit și vom vedea o creștere critică a șomajului.

Românii care doresc să-și cumpere o locuință trebuie să știe că acestea se vor scumpi, TVA pentru casele sub 600.000 de lei crescând de la 5 la 9%. Piața imobiliară era în criză de cumpărători din cauza scumpirii creditelor, acum Guvernul îi dă un brânci în groapă. Totodată, și TVA pentru produsele BIO și tradiționale crește de la 5% la 9%, cam aici oprindu-se patriotismul lui Marcel Ciolacu!

Toate acestea se vor întâmpla în condițiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare sunt doar de fațadă! Reduc numărul de poziții neocupate, adică nu reduc nimic, de fapt, crescând, în schimb, valoarea voucherelor de vacanță, spre exemplu. Bugetarii cu salarii de 13.999 lei vor primi și vouchere, pe costul plătitorilor de taxe, ba chiar și indemnizație de hrană.

Președintele USR, Cătălin Drulă: „Ne opunem cu toate forțele acestui act profund nedrept, care lovește în economia românească, lovește în antreprenori, în profesiile liberale, în oricine poate, în mintea lor, să contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD și PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finanțarea clientelei de partid”.