Prima pagină » USR Botoșani: Accesul la terenurile de sport ale școlilor, doar pe hârtie!
Politică Știri locale

USR Botoșani: Accesul la terenurile de sport ale școlilor, doar pe hârtie!

USR Botoșani atrage atenția asupra faptului că, deși pe hârtie multe școli permit accesul liber la terenurile sportive, realitatea este alta. Copiii sunt lăsați, de fapt, doar să se uite la terenurile goale, dreptul lor de acces, dat de USR prin lege, fiind condiționat sau pur și simplu blocat.  

O analiză efectuată de USR Botoșani arată că majoritatea școlilor declară pe hârtie că permit accesul la sălile de sport, dar în practică, porțile rămân închise.

Ce motive invocă școlile?

Școlile pretind că nu au personal pentru a supraveghea activitățile. Unele școli, precum Școala Gimnazială „Elena Rareș”, declară că sala de sport este nefuncțională, deși are teren de sport în aer liber. Altele invocă frica de eventuale accidente sau vandalism. Sau că administrarea și întreținerea ar genera costuri extra.

Iar Primăria Botoșani, chestionată oficial de USR, ridică din umeri: nu dispune de administrarea terenurilor de sport, acesta fiind atributul exclusiv al consiliilor de administrație ale unităților de învățământ.

Toate aceste motive sunt doar scuze! Avem facilități care ar putea ajuta la creșterea sănătoasă a copiilor, care astăzi își petrec timpul liber în fața unor ecrane, dar sunt ținute sub lacăt.

USR Botoșani va lupta pentru eliminarea acestor bariere. Vom propune în consiliile locale alocarea de resurse pentru supraveghere și întreținere și vom asigura transparența în administrarea terenurilor de sport.

Vom căuta soluții pentru ca legea să fie aplicată în beneficiul copiilor, nu blocată de birocrați.

Copiii noștri merită o viață activă și sănătoasă!