Prima pagină » FOTO Federovici, întâlnire cu arhitecții înainte de începerea lucrărilor la Ambulatoriul de 13 milioane euro: 34 cabinete, două săli chirurgie, 5.417 mp
Administrație Știri locale

FOTO Federovici, întâlnire cu arhitecții înainte de începerea lucrărilor la Ambulatoriul de 13 milioane euro: 34 cabinete, două săli chirurgie, 5.417 mp

Ultimii pași înainte de încerea lucrărilor la una dintre cele mai mari investiții din sistemul sanitar din Botoșani din mandatul de președinte al Consiliului Județean al Doinei Federovici.

Proiectul Consiliului Județean Botoșani de construire a unui nou Ambulatoriu de Specialitate și Specializare de Zi, în valoare de 13 milioane de euro, a intrat în linie dreaptă.

La Botoșani au ajuns reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, finanțatorul proiectului, și echipa de arhitecți ce lucrează la acest proiect.

Lucrările vor fi efectuate de Katar Conneg din Negrești.

”La ședința tehnică de la sediul Consiliului Județean au participat și specialiști din cadrul autorității județene, precum și echipa de management a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”. Cu această ocazie s-a analizat stadiul de realizare a proiectului tehnic și s-a vizitat amplasamentul pe care va fi ridicat noul Ambulatoriu”, a precizat Doina Federovici pe pagina sa de Facebook.  

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. Este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 decabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, două săli de mici intervenții chirurgicale, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

Proiectul noului Ambulatoriu este parte a strategiei Consiliului Județean Botoșani de schimbare radicală a sistemului sanitar local. În primă fază a fost modernizată și extinsă Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, apoi au fost refăcute instalațiile la Secția Infecțioase, s-a început construirea unui laborator nou la aceeași secție, s-au făcut dotări de multe milioane de euro pe multe secții, urmează construirea noului ambulatoriu, iar un alt proiect unde există deja câștigător al licitației prevede moderniarea și extinderea secției de Oncologe.

Mai mult decât atât, CJ vrea să construiasc două noi spitale, unul de Pediatie și celălalt de Psihiatrie, care să înlocuiască actualele clădiri în care funcționează aceste două secții.