Prima pagină » Cătălin Flutur: ”Abia 35% din proiectele gândite se finalizează atât de greu. Nu mai vorbesc de cele pierdute care ne vor atrage sancțiuni”
Administrație Știri locale

Cătălin Flutur: ”Abia 35% din proiectele gândite se finalizează atât de greu. Nu mai vorbesc de cele pierdute care ne vor atrage sancțiuni”

Actuala administrație a municipiului Botoșani se laudă cu sumele cu adevărat mari obținute ca finanțare prin Planul Naționa de Redresare și Reziliență și care vor începe să fie atrase încă din această toamnă, dar un fost primar spune că vom pierde foarte multe zeci de milioane de euro pe proiectele neglijate până acum.

După o pauză destul de lungă, fostul primar Cătălin Flutur atrage atenția asupra proiectelor cu finanțare europeană la care actualul edil-șef Cosmin Andrei a renunțat.

Cătălin Flutur s-a arătat îngrijorat de soarta proiectelor cu finanțare europeană care aveau termen de finalizare decembrie 2023. Mai mult decât atât, Flutur susține că 65% din aceste proiecte fie nu vor fi finalizate, fie s-a renunțat deja la el, cum ar fi cele 40 milioane euro pentru tramvaie, iar asta va atrage sancțiuni pentru municipiul Botoșani.

”Proiectele ajung la maturitate, cu bune cu rele…. Pentru Botoșani este un plus de valoare adaugată fără a utiliza mulți bani din bugetul local. Mă îngrijorează faptul că abia 35 la sută din proiectele gândite, muncite de oameni devotați, câștigate prin concurs de proiecte și finanțate din bani UE, se finalizeaza atât de greu. Nu mai vorbesc de cele pierdute și la care s-a renunțat care ne vor atrage sancțiuni”, a declarat Cătălin Flutur.

Cătălin Flutur a fost primar în mandatele 2004-2008, 2008-2012 și 2016-2020.