Prima pagină » Un medic le propune colegilor să dea în fiecare lună bani pentru copii Alexandrei, fata moartă în chinuri la Maternitate
Știri locale

Un medic le propune colegilor să dea în fiecare lună bani pentru copii Alexandrei, fata moartă în chinuri la Maternitate

Cazul Alexandrei Ivanov, tânăra lăsată să moară în chinuri în Maternitatea Botoșani, a scos în stradă botoșănenii și a revoltat inclusiv medicii și personalul medical din județ.

Moartea tinerei Alexandra a fost picătura care a umplut paharul plin de cazuri în care personalul de la Maternitate vorbește urât cu pacientele,  plin cu plicuri cu bani acordate pentru a beneficia de servicii medicale, plin de indiferența unor medici și a unor asistente față de suferințele femeilor care ajung internate acolo.

Un medic stomatolog din Botoșani a înțeles că în momentul de față pentru ca încrederea în sistemul sanitar botoșănean să fie recâștigată trebuie acțiune și nu declarații.

Cazul Alexandrei afectează la modul general imaginea medicilor din Botoșani, indiferent de specialitate, iar declarațiile potrivit cărora ”nu toți sunt la fel” nu au niciun efect acum dacă sunt lipsite de acțiune.

Dacă pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de moartea Alexandrei trebuie să își facă munca echipa din Colegiul Medicilor, Poliția și Parchetul, pentru acțiunile sistemului sanitar sunt responsabili doar medicii.

Și poate că această inițiativă ar fi trebuit să vină tocmai din zona medicilor din Maternitate, pentru a schimba percepția publică actuală, dar vine din partea unui medic stomatolog.

Astfel, medicul dentist Cristina Tudora face apel la colegii săi doctori, indiferent de specialitate, dar și a mediului de afaceri, pentru a înființa bursa viageră ”Bursa Alexandra”, special pentru cei trei copii rămași fără mamă din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Maternitate.

Cristina Turoda a postat pe contul său de Facebook:

Dragii mei,

Vreau să vă rog să fiți alături de mine pentru a contribui cu o sumă de bani, LUNAR, pentru susținerea celor 3 copii rămași orfani in urma tragicului deces al Alexandrei Ivanov.

Mă adresez medicilor din Botoșani, indiferent de specialitate ( medici de familie, medici din spitale, stomatologi, etc), farmaciști , oameni de afaceri sau întreprinzători privați.

Intenționez să creez o BURSĂ VIAGERĂ –-numita: „”BURSA ALEXANDRA „” , până la împlinirea vârstei de 18 ani pentru fiecare din cei 3 copii, care sa fie plătită LUNAR.

Bineînțeles, banii nu vor înlocui dragostea maternă și prezența celei care ar fi fost MAMA, dar va ajuta ca acești copii să aibă parte de o educație în condiții decente și să-și aleagă o meserie fără a fi împiedicați de neajunsuri materiale!

Chiar daca vom fi puțini ca număr , împreună putem sa le alinăm pierderea suferită și să contribuim la devenirea lor ca OAMENI!

DOAR ÎMPREUNĂ!!

Cu speranța că voi fi corect înțeleasă și sprijinită, am inițiat acest demers!!

Dr CRISTINA TUDORA,

medic stomatolog

Inițiativa este mai mult decât lăudabilă, fiind vorba despre sume infime dacă vor fi contribuții de la mai mulți medici, și trebuie dublată de schimbarea comportamentului personalului medical din Maternitate, cu intoleranța personalului față de colegele care vorbesc urât cu personalul, și cu implicarea medicilor buni și empatici care să nu mai permită vreodată ca un pacient să moară în condițiile Alexandrei.