Prima pagină » Președintele Colegiului Medicilor șochează în cazul autopsiei Alexandrei: ”Nu am primit rezultatul și nici nu cred că îl vom primi”
Știri locale

Președintele Colegiului Medicilor șochează în cazul autopsiei Alexandrei: ”Nu am primit rezultatul și nici nu cred că îl vom primi”

Ancheta declanșată de Colegiul Medicilor Botoșani după moartea Alexandrei Ivanov, în chinuri în Maternitate, se face dar … lipsește cu desăvârșire.

Medicul Didi Moșneguțu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, a declarat că până acum s-a primit doar o informare de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

”Am primit din partea Spitalului Județean enumerarea persoanelor implicate. În baza acestei liste Colegiul s-a reunit de urgență și a solicitat o serie de documente din partea instituțiilor abilitate. Așteptăm documentele solicitate. Până acum nu am primit nimic”, a declarat Moșneguțu.

Întrebat despre rezultatele autopsiei medico-legale în cazul Alexandrei, Moșneguțu a spus că nu a primit nimic și că nici nu crede că va primi.

”Nu am primit rezultatul pentru că nu este finalizată, este ceva de durată, dar nici nu cred că vom primi pentru că nici până acum Colegiul nu a primit rezultatele nici în celelalte cazuri în care a solicitat”, a completat președintele Colegiului Medicilor Botoșani.

Chiar dacă nu a primit în celelalte cazuri, conform lui Didi Moșneguțu, asta nu înseamnă că nu pot exista noi solicitări la autoritățile competente și chiar reclamații dacă acestea nu transmit documentele solicitate. Totul depinde de cât de mult vrea președintele și membrii Colegiului Medicilor Botoșani să își îndeplinească rolul în acest sistem.