Prima pagină » La Maternitate, nereguli financiare de cel puțin 100.000 euro reclamate de o asistentă la Curtea de Conturi
Știri locale

La Maternitate, nereguli financiare de cel puțin 100.000 euro reclamate de o asistentă la Curtea de Conturi

Lenuța Pancu, una dintre asistentele care a semnalat multe dintre neregulile de la Maternitatea Botoșani în ultimii ani, a anunțat că a transmis o sesizare inclusiv la Curtea de Conturi a României pentru mai multe nereguli financiare descoperite de ea.

”Doar din ce am reclamat eu sunt nereguli de peste 100.000 euro”, a declarat Lenuța Pancu.

Aceasta a primit răspuns de la Camera de Conturi Botoșani pe 24 august 2023, după ce a murit Alexandra Ivanov în chinuri în Maternitate, respectiv acela că vor fi verificate neregulile sesizate… dar nu se știe când.

Aspectele semnalate de dumneavoastră care intră în sfera de competență a instituției noastre au fost reținute și vor fi verificate de Camera de Conturi Botoșani cu ocazia următoareai misiuni de audit ce se va desfășura la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, conform programului de activitate. Ulterior încheierii verificărilor și parcurgerii procedurilor de valorificare a constatărilor rețimnute, instituția noastră vă va transmite rezultatele acestora, în acord cu prevederile art. 79 din RAAPE, este răspunsul transmis de Mihail-Cătălin Toderașcu, șef-serviciu.

Lenuța Pancu a transmis șefilor săi mai multe sesizări referitoare la neregulile din Maternitate, de la mucegaiul și șobolanii din vestiarul asistentelor și infirmierelor, la prizele de oxigen defecte din saloanele unității medicale. Răspunsul la sesizările sale au fost trimiterea în Comisia de disciplină a Spitalului Județean ”Mavromati”.