Prima pagină » VIDEO Un avocat renumit din Iași preia cazul Alexandrei, tânăra moartă în chinuri la Maternitate. ”Este un caz de de MALPRAXIS”.
Știri locale

VIDEO Un avocat renumit din Iași preia cazul Alexandrei, tânăra moartă în chinuri la Maternitate. ”Este un caz de de MALPRAXIS”.

Un celebru avocat din Iași preia cazul Alexandrei Ivanov, tânăra moartă în chinuri la Maternitatea Botoșani.

Avocata Gianina Poroșnicu va reprezenta familia Alexandrei în relația cu autoritățile statului, costurile serviciilor fiind suportate de Școala de șoferi PILOT.

Astăzi dimineață, la sediul Școlii auto PILOT, a avut loc prima întâlnire între avocata Gianina Poroșnicu și familia Alexandrei, respectiv soțul Gabriel Ivanov, fratele Vlad Miron și câteva rude mai apropiate.

”La sugestia vecinului vostru Sergiu Constantinică, finul meu, am spus să vă ajutăm cu ceva material, iar la sugestia altui coleg, care este și detectiv particular, am invitat-o pe doamna avocat Poroșniuc. Prin bunăvoința familiei mele, a colegilor mei, am strâns niște bani pentru doamna avocat, 1200 lei, iar restul până la 3000 în primă fază vă dau vouă, familiei. Sincere condoleanțe!”, a declarat Ioan Zamfirache, fondatorul Școlii auto PILOT.

Acesta a precizat că Școala PILOT va sponsoriza și școala de șoferi a copiilor Alexandrei

Avocata Poroșnicu va primi banii pentru cheltuielile din acest caz și nu și pentru munca depusă.

”Toată lumea nu trebuie să fie dezamăgită pentru că procedurile judiciare sunt, din păcate, foarte lungi. Aici se vor face expertize, se vor cere relații de la multe alte instituții, totul durează. Eu simt că este un caz de efectiv de malpraxis și nu ar exista nicio justificare din lume. Trebuia să dea telefon, să cheme specialiști din afara spitalului, să o ducă, nu se poate din nepăsare să o fi lăsat așa.  Nu cred că există vreun text din regulamentul lor intern care să permită așa ceva. Ei o să invoce că nu au protocol, că nu au știut dar și un om simplu poate fi tras la răspundere dacă lasă fără ajutor o persoană care are nevoie, darămite un specialist, nu mai spus de jurămintele profesionale, de partea morală a lucrurilor”, a declarat avocata Poroșnicu.

Aceasta a precizat că toate cazurile de malpraxis sunt foarte dificile, de durată și că hotărârile Colegiului Medicilor sunt cruciale.  

”Eu o să îmi fac datoria, am o experiență în malpraxis. Doctorii au asigurări, asistentele au asigurări profesionale, spitalele au asigurări de milioane, chiar dacă te judeci ani de zile ai de unde lua și cheltuielile și daunele morale. Important este să treci de anchetă și cel mai greu, cea mai mare capcană a sistemului este Colegiul Medicilor, acolo este un teren minat, trebuie spă vii cu un expert să pricepi domeniul”, a completat avocata ieșeancă.

În momentul de față, cadrele medicale sunt chemate la audieri la Inspectoratul de Poliție Județean, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat și urmează să dezbată cazul.