Prima pagină » Mirel Manea începe galactic al doilea an la conducerea Filarmonicii: îl aduce pe uriașul Richard Clayderman. Botoșani apare acum pe harta lumii
Știri locale Visit Botoșani

Mirel Manea începe galactic al doilea an la conducerea Filarmonicii: îl aduce pe uriașul Richard Clayderman. Botoșani apare acum pe harta lumii

Dacă ar exista o competiție de Champions League a filarmonicelor, Mirel Manea ar fi unul dintre antrenorii deveniți legendari pentru că reușește performanțe incredibile cu o echipă cu bugret mic în comparație cu echipele bogate.

Richard Clayderman, marele compozitor și pianist francez vine la Botoșani!

Te gândești prima oară că este un fake news, că cineva glumește. Cum să vină Clayderman cu a sa ”Ballade pour Adeline” la Botoșani? Păi nici măcar nu știe că Botoșani este în România.

Cum poate Botoșani să îl convingă pe marele Clayderman să concerteze pe plan local la un festival local aflat abia la a doua ediție?

Este simplu! Clayderman vine la Botoșani pentru că… Mirel Manea!

Este un pianist colosal la nivel mondial, un nume care pus pe orice afiș vinde oriunde și oricât, cunoscut de toate generațiile, adorat în toate țările, ascultat pe toată planeta și … vine la Botoșani. Toți fanii din lume vor ști că Richard Clayderman vine la Botoșani să țină un concert în centrul istoric al urbei, la Festivalul Instituțiilor de Cultură.

”Riscăm” să nu mai avem niciun loc de cazare la hotelurile și pensiunile din Botoșani cu acest prim nume gigantic menit parcă să marcheze începutul anului doi al mandatului de manager al lui Mirel Manea, un mandat galactic.

Directorul Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani strălucește din nou și ne arată, iar, că pentru el limita este cerul, că el crede în Botoșani dar… mai trebuie să credem și noi, că Botoșani este un oraș care își poate schimba inclusiv parcursul economic prin cultură, prin artă și frumos, prin teatru și muzică, prin sport.  

”Îi mulțumesc domnului primar Cosmin Andrei pentru susținere și pentru că și-a dorit prea tare să îl conving pe marele Clayderman să vină la Botoșani pentru că Botoșani merită un asemenea concert, pentru că Botoșani trebuie să fie asociat în țară și în lume cu evenimente de asemenea calibru. Sprijinul primit de la domnul primar Andrei îmi dă puterea să pot organiza la Botoșani astfel de evenimente legendare cum va rămâne în istorie a doua ediție a FIC”, a declarat Mirel Manea.

Tocmai pentru că Mirel Manea a ridicat atât de sus nivelul evenimentelor de cultură din Botoșani ar trebui ca autoritățile, Primăria, Consiliul Județean și Zona Metropolitană, să se gândească la un proiect al unei săli adevărate de evenimente, adectat pentru grandiozitatea spectacolelor pregătite de Filarmonică și Mirel Manea, mai ales că bani chiar sunt atât timp cât se investesc zeci de milioane de lei în căminele culturale din comunele a căror populație încape pe unul din rândurile tribunelor Stadionului Municipal.

FIC este primul eveniment organizat de Primăria Botoșani care umple Centrul istoric al municipiului cu muzică și oameni de calitate, care transformă orașul într-un pol de atracție la nivel regional și, din acest an, chiar și la nivel internațional.

Program FIC 2023

Pe data de 17 august, începând de la ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache va prezenta spectacolul „Soacra cu trei nurori”, urmat de Teatrul Mihai Eminescu, ce va aduce în atenția audienței, începând cu ora 21:00, „Noaptea unui vis de vară”.

Ziua de 18 august va fi dedicată Filarmonicii de Stat George Enescu. Începând cu ora 19:00, tot în Centrul Istoric, BACCARA, grupurile vocale BRIO SONORES și DIMMAS, AMADEUS, soprana Operei Naționale din Iași – ANA MARIA DONOSE, tenorul EUSEBIU HUȚAN și tenorul Operei Naționale din Cluj – FLORIN ESTEFAN vor fi invitații orchestrei Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorilor ALEXANDRU ILIE și XENTI RUNCEANU.

Momentul cel mai așteptat al serii va fi recitalul invitatului special, RICHARD CLAYDERMAN!

Atmosfera va fi întreținută de THE SKY BALLET, SUPERCHILL (percuție), GIANCARLO PALENA (bandoneon) și OVIDIU LUP (pian).

Accesul publicului va începe de la ora 18:30.

În ultima zi a FIC, pe 19 august, de la ora 15:00, la Cinematograf Unirea, Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi proiecția „Amintiri din copilărie”.