Prima pagină » VIDEO Primăria schimbă 8 din cele mai hidoase stații de transport local. În două luni vom avea stații civilizate
Administrație Știri locale

VIDEO Primăria schimbă 8 din cele mai hidoase stații de transport local. În două luni vom avea stații civilizate

Primăria municipiului Botoșani schimbă 8 dintre cele mai vechi și mai urâte stații de transport local în amplul proiect de schimbare radicală a urbei prin asfaltări și restaurări de monumente și clădiri. Proiectul are o valoare de 247.000 lei și va fi implementat în următoarele două luni.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a semnat un contract care are ca obiect achiziția și montajul de bănci pentru stațiile adăpost călători pentru transportul urban.

Valoarea contractului încheiat cu SC MIRACONS PROIECT SRL este de 247.910 lei fără TVA.

Durata contractului este de 2 luni de la semnarea de către ambele părți iar termenul de furnizare și montare va fi de maxim 30 de zile calendaristice de la data de începere înscrisă în ordin.

Vor fi 8 stații adăpost noi, cu perete, laterale și acoperiș din sticlă securizată, panouri publicitare și bănci, se precizează într-o comunicare a Primăriei municipiului Botoșani.

Zonele unde vor fi amplasate urmează să fie stabilite în urma unor vizite în teren. În principiu, vor fi înlocuite cele care se află într-o stare avansată de degradare și necesită a fi dezafectate.

City-managerul Mircea Magdalena a declarat că stația de la intrarea din municipiu dinspre Ștefănești, din baeriera Sulița, va fi prima modernizată, aceasta fiind una dintre cele mai distruse și reprezentând imaginea de la intrarea în Botoșani de pe drumul național dinspre Vama Stânca.

De altfel întreaga zonă a barierei Sulița se va schimba și prin asfaltarea drumului și refacerea trotuarelor de la intrarea de la pădurea Rediu și până la drumul spre cimitirul Eternitatea.

”Dezvoltarea și eficientizarea serviciului de transport public local trebuie să devină una din principalele direcții strategice la nivel municipal. Din acest motiv, se impune și o modernizare a stațiilor – adăpost de călători pentru transportul urban. Prin achiziția și montarea de stații adăpost călători noi, moderne, dotate cu mobilier urban, se vor asigura condițiile civilizate de transport public”, precizează Primăria Botoșani.