Prima pagină » Primăria Botoșani montează 15 stații electrice de încărcare printr-un proiect de 3,1 milioane lei. S-a anunțat și străzile pe care vor fi montate
Administrație Economic Știri locale

Primăria Botoșani montează 15 stații electrice de încărcare printr-un proiect de 3,1 milioane lei. S-a anunțat și străzile pe care vor fi montate

Municipiul Botoșani va avea 15 stații de încărcare montate de Primărie printr-un program cu finanțare din fondurile de mediu.

Până acum, toate stațiile electrice din Botoșani au fost montate de operatori privați pe cheltuială proprie sau cu fonduri de mediu.

Primăria Botoșani a anunțat că nu mai puțin de 15 stații de încărcare, cu câte două puncte de încărcare fiecare, vor fi montate în mai multe zone din municipiu, valoarea proiectului fiind de 3,1 milioane lei.

Posesorii de autoturisme electrice vor avea la dispoziție stații de reîncărcare, amenajate de Primăria Municipiului Botoșani.

Grație proiectului „Stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în municipiul Botoșani”, depus pe programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), în municipiul Botoșani vor fi amenajate 15 stații.

Acestea vor fi amenajate cu câte 2 puncte de încărcare, precizează Primăria Botoșani.

Acestea vor fi în zonele:

√Stația 1 și 2 – strada Victoriei nr. 1

√Stația 3 – strada Ștefan Luchian nr. 23-25

√Stația 4 – strada Luchian nr. 25

√Stațiile 5 și 6 – Reper Teatrul Mihai Eminescu, Piața Revoluției nr. 3, ieșire spre strada Teatrului

√Stațiile 7 și 8 – Reper Sala Polivalentă, parcarea de pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 15

√Stația 9 – Reper Teren Primăverii, ieșire spre strada Primăverii Nr.12

√Stația 10 – Bulevardul George Enescu nr.4 A

√Stațiile 11 și 12 – Reper Parcare ANL Șoseaua Iașului, ieșire Șoseaua Iașului

√Stațiile 13 și 14 – Reper parcare Parcul Mihai Eminescu 34 B, lângă terenul de sport

√Stația 15 – Reper ANL Bucovina, strada Bucovina, nr. 46 R

Valoarea proiectului este de 3,1 milioane de lei.

O altă stație electrică de încărcare va fi montată lângă Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă”, prin fonduri transfrontaliere.