Prima pagină » USR Botoșani cere DIN NOU Consiliului Județean MĂSURI URGENTE în dezastrul de la Nova Apaserv
Administrație Politică Știri locale

USR Botoșani cere DIN NOU Consiliului Județean MĂSURI URGENTE în dezastrul de la Nova Apaserv

Comunicat de presă: Haosul de la Nova Apaserv a luat noi proporții după ce angajații care muncesc în cele mai grele condiții, dar au salariile cele mai mici, au început protestele printr-o grevă de avertisment. Concomitent cu avarii de proporții ce lasă alte mii de botoșăneni fără apă în plină vară, protestele atrag încă o dată atenția asupra amatorismului și corupției cu care este condus operatorul de apă și canalizare al județului.

Sute de muncitori sunt plătiți cu salariul minim pe economie, deși lucrează în condiții de caniculă sau de ger cumplit, în timp ce șefi angajați pe criterii clientelare sunt recompensați cu bonusuri salariale. USR Botoșani a solicitat conducerii Nova Apaserv și Consiliului Județean (CJ) să demonstreze eficiența politicii manageriale a echipei de conducere, însă ambele instituții au refuzat să dea detalii privind gradul de încasare și evoluția economică.

În plină campanie de strângere a semnăturilor pentru demiterea conducerii de la Nova, USR Botoșani constată, nu cu foarte mare surpriză, că decidenții politici ai operatorului, în speță Consiliul Județean, refuză, în continuare, să-și asume responsabilitatea pentru serviciile de proastă calitate oferite de operatorul județean. Mai mult, directorul actual a anunțat intenția de a solicita creșterea tarifelor. Apa și canalizarea vor fi mai scumpe, cu alte cuvinte, tot botoșănenii vor plăti pentru a salva societatea de la datoriile imense în care a ajuns.

”Dacă aceasta este singura soluție pe care o poate găsi Consiliul Județean și așa-zișii specialiști pe care i-a făcut directori și acționari ai Nova Apaserv, e tragic. Dacă se fac calculele necesare și se ajunge la această soluție, noi solicităm ca aprobarea noilor tarife să se facă odată cu demiterea actualei conduceri și odată cu măsurile pe care USR Botoșani le-a propus pentru eficientizarea operatorului: depolitizarea societății, management profesionist, reducerea risipei de bani, restructurarea organigramei, salarii mai mari, proporționale cu munca prestată și investiții inteligente.”, este declarația Cristinei Lăcătușu, vicepreședinte al USR Botoșani.  

USR Botoșani a lansat o campania de strângere de semnături pentru demiterea conducerii operatorului de apă. SEMNEAZĂ ȘI TU pentru petiția https://schimba-apa.ro/.