Prima pagină » PSD, PNL și jocul sinistru cu taxele și impozitele majorate
Politică

PSD, PNL și jocul sinistru cu taxele și impozitele majorate

De peste două luni de zile coaliția de la guvernare joacă un joc sinistru anunțând și retrăgând creșterea taxelor pentru mediul de afaceri și nu numai. USR Botoșani avertizează că amatorismul de acest gen este ilegal, fără să mai luăm în calcul că e o bătaie de joc la adresa oamenilor de afaceri, care au nevoie de predictibilitate și siguranță fiscală.

”Nimeni nu știe ce și cât va avea de plătit de la 1 septembrie încolo, cu atât mai puțin de la 1 ianuarie 2024, deși legea spune clar că orice modificare a Codului fiscal intră în vigoare la minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Domnule premier Ciolacu, renunțați să mai bagați mâna în buzunarul românilor! În loc să creșteți iar taxele și impozitele și să puneți pe butuci economia țării, tăiați sinecurile și opriți jaful!”, spune Cătălin Drulă, președintele USR.

Președintele USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să renunțe la majorări de taxe și impozite și să oprească risipa cu pensii speciale, instituții inutile și alte sinecuri bine plătite în instituții publice.

”Realitatea este că românii sunt cei mai expuși europeni în fața riscului de sărăcie. 34,5% din populația țării este aproape de pragul sărăciei, iar PSD și PNL vor să ne bage mâna în buzunare prin noi taxe. Inflația este mai mare decât cea din statisticile oficiale și nu se oprește. Decât să arunce iar prețurile în aer, coaliția de la guvernare ar trebui să desființeze instituțiile inutile, unele create special pentru anumite personaje politice. Și să taie pensiile speciale!”, afirmă Cătălin Drulă.