Prima pagină » La Memorialul Ipotești a început ”Școala de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi)”
Știri locale

La Memorialul Ipotești a început ”Școala de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi)”

Comunicat de presă: Marți, 11 iulie, la ora 17.30, a avut loc Deschiderea ediției a V-a a „Școlii de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi)”, organizată în fiecare an de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere, Departamentul de literatură română și teoria literaturii, Centrul de Cercetare în Filologie Modernă). Ediția din acest an are ca temă filiațiile literare.

Cuvinte de bun-venit au fost adresate participanților de conf. univ. dr. Ala Sainenco, manager al Memorialului Ipotești, și lector univ. dr. Corina Croitoru de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Conferința de deschidere, intitulată „De unde vin ideile, când vin? Cercetarea științifică, între filiații și formalități”, a fost susținută de prof. univ. dr. Ioana Bican, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Aceasta a fost urmată de o sesiune de discuții, moderată de lector univ. dr. Corina Croitoru (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca).

Participanții s-au bucurat, în această primă zi, de vizite ghidate ale obiectivelor muzeale din cadrul Memorialul Ipotești.