Prima pagină » Victimele violenței domestice vor avea, de acum înainte, ordine de protecț an, nu doar pe șase luni, și vor beneficia de asistență juridică gratuită și în apel
Știri locale

Victimele violenței domestice vor avea, de acum înainte, ordine de protecț an, nu doar pe șase luni, și vor beneficia de asistență juridică gratuită și în apel

Proiectul de lege inițiat de deputații USR Monica Berescu, Oana Țoiu și Beniamin Todosiu a fost adoptat de Parlament.

Trăim într-o țară unde violența domestică a făcut 17.000 de victime doar în primele 4 luni ale anului, dintre care aproape 3.000 sunt copiii. Iar asta este inacceptabil!

USR a modificat legea astfel încât victimele să beneficieze de asistență juridică gratuită până la emiterea unei sentințe definitive, chiar și atunci când agresorul face apel. Vrem ca ca victimele violenței domestice să poată să aibă siguranța că pot merge până la capăt.

În plus, am dublat durata ordinelor de protecție pentru a permite victimelor să o ia de la capăt, departe de agresor și în deplină siguranță.

Victimele violenței domestice au nevoie de legi care să le ofere posibilități pentru a se proteja și pentru a lupta ca agresorii să fie pedepsiți. Asta le oferă #USRînParlament.